Передача авто військовим від Подільського району

Сьогодні, за сприяння начальника Одеської обласної військової адміністрації Олега КІПЕРА, за ініціативи та підтримки голови Подільської районної державної адміністрації Михайла ЛАЗАРЕНКА, підрозділам Національної гвардії, Збройних Сил України та прикордонному загону було передано більше 30 автомобілів.

Транспортні засоби було придбано і підготовлено аграріями, меценатами, підприємцями, керівництвом громад району та небайдужими громадянами, які змогли згуртуватися завдяки зусиллям керівництва Одеської ОВА та Подільської РДА.

Кращі дочки та сини України пішли на фронт захищати державу та наше право на свободу. Вони докладають надлюдських зусиль, кожної миті ризикуючи життям і наближаючи нас до перемоги. Цей шлях важкий і довгий, і пройти його ми зможемо тільки разом. Лише об’єднавшись, маємо шанс здолати агресора та вигнати його з нашої землі.

А тому ті, хто живе в тилу, теж повинні брати участь у боротьбі – працювати на власному фронті, підтримуючи армію всіма доступними способами. Виборюючи право українців на вільне життя та саме існування як нації, армія несе втрати і постійно потребує потужних, надійних засобів пересування. Вони допомагають військовим більш ефективно виконувати бойові завдання, перебуваючи в найгарячіших точках країни, де точаться бої за нашу незалежність.

Захід розпочали з виконання Державного Гімну України та хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України.

Сьогодні підрозділам Національної гвардії, Збройних Сил України та прикордонному загону було передано маскувальні сітки і транспортні засоби: два екскаватори на базі КРАЗ, шість вантажних автомобілів КАМАЗ, чотири паливозаправники ГАЗ, два автомобіля ГАЗ з кунгом, чотири автобуси, три медичних автомобілі УАЗ, п’ять легкових автомобілі, мікроавтобус, пікап, три баггі.

Авто повністю готові до експлуатації та одразу відправляться до місця несення служби підрозділами для виконання бойових завдань. Також очільником області було вручено ключі від автівок головам громад.

Відкрив захід начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег КІПЕР. Він подякував голові Подільської районної державної адміністрації Михайлу ЛАЗАРЕНКО та всім, хто долучився до придбання і підготовки авто, зазначивши, що Подільський район є лідером області в реалізації заходів, спрямованих на підтримку ЗСУ та виразивши надію на подальшу плідну спільну роботу.

Виступив голова Одеської обласної ради Григорій ДІДЕНКО, доєднавшись до подяки всім, хто сьогодні допомагає армії і наближає нашу перемогу.

Далі слово взяв голова Подільської районної військової адміністрації Михайло ЛАЗАРЕНКО: «Ми живемо у дуже складні часи та проходимо через страшні випробування. Ворог продовжує тероризувати всіх жителів України, не полишаючи спроб захопити територію держави та позбавити українців найціннішого – свободи. Та немає в світі такої волі, що змусила б українців припинити боротьбу та здатися ворогові».

«Знаю, що разом ми з честю пройдемо через всі випробування, та вже зовсім скоро щасливо житимемо в європейській процвітаючій країні», – додав Михайло Дмитрович.

Сьогодні за сумлінну плідну співпрацю з органами виконавчої влади, активну життєву позицію, волонтерську діяльність та значну допомогу Збройним Силам України начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег КІПЕР нагородив почесною грамотою керівника Товариства з додатковою відповідальністю «Агропромисловий комплекс Саврань» Бондарчука Володимира Ростиславовича.

Грамотами від підрозділів ЗСУ було нагороджено голів громад, аграріїв та підприємців, що долучилися до спільної справи. Вони з перших днів повномасштабної війни включились в боротьбу. За весь цей час військовим було передано сотні автомобілів, чимало одиниць технічного спорядження, маскувальні сітки тощо. І керівники підрозділів висловили свою вдячність кожному, хто допомагає.

Ми віримо, що саме завдяки таким людям перемога вже близько. Ми знаємо, якою важкою ціною вона нам дістається. А тому працюємо, йдемо вперед до поставлених цілей і віримо в ЗСУ! Слава Україні!