В Савранській громаді на базі Північного центру професійної освіти відбулося відкриття кулінарного хабу – простору, де навчатимуть готувати страви з нового шкільного меню, яке розробив повар Євген Клопотенко та стане органічним кроком впровадження реформи здорового харчування Міністерства освіти і науки України.
Одещина стала одним з трьох пілотних регіонів, де створили центри підготовки кухарів освітніх закладів в рамках шкільної реформи харчування, за якою всі навчальні заклади України перейшли на нові стандарти і норми харчування. Це один з напрямів, який контролює і яким опікується Перша леді України Олена Зеленська.
На урочистому відкритті серед поважних гостей були: заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Антон Шалигайло, директор Департаменту освіти та науки Одеської ОВА Олександр Лончак.
В Одеській області це вже третій кулінарний хаб: перший було відкрито в місті Одеса, другий – в Ізмаїлі. Відкриття третього хабу став завершенням інфраструктурної частини пілотного проєкту.
Начальник Подільської РВА зауважив: «Це дуже важливий крок для нашого району. Наші діти, майбутнє покоління, повинні харчуватись безпечно та якісно. Розуміння важливості збалансованої дієти та формування правильних харчових звичок у дітей сприяє їхньому повноцінному фізичному, розумовому та емоційному розвитку, створюючи міцну основу для щасливого та здорового життя».
Після офіційної частини всі присутні мали змогу оглянути сучасне обладнання та продегустувати страви приготовлені на новітньому обладнанні та за оновленим меню.
Разом з тим, делегація відвідала Савранський опорний ліцей та Дубинівську філію Савранського ліцею задля перевірки умов навчання дітей, а саме: харчування учнів та стан укриттів, а також дошкільний заклад “Веселка”.
А також Михайло Лазаренко особисто привітав призерів Савранської команди з черлідингу, які попередньо приймали участь в змаганнях “Пліч-о-пліч”. Подякував та побажав їм подальших спортивних перемог, а також пригостив фруктовими ласощами.