26.04.2023 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко в Одеській ОДА бере участь у нараді під головуванням виконуючого обов’язки голови ОДА Бориса Волошенкова стосовно організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я.

Нарада проводиться на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2023 року № 174 «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я» з метою формування спроможної мережі та проєкту плану розвитку госпітальних округів Одещини.

Михайло Лазаренко зазначив: «Наше головне завдання – виважено та обґрунтовано створити на Подільщині таку мережу надавачів медичних послуг, яка забезпечить медичне обслуговування у межах відповідного госпітального округу, зокрема під час надзвичайних ситуацій, надзвичайного чи воєнного стану. Ми повинні організувати належну якість такого обслуговування, своєчасність та доступність для населення, а також ефективне використання матеріальних, трудових та інших ресурсів».

Підсумком ретельної та кропіткої праці щодо вивчення пропозицій територіальних громад і обговорення моделі госпітального округу в межах Подільського району стало оформлення відповідного протоколу з подальшим затвердженням його Одеською обласною державною адміністрацією.