Михайло Лазаренко провів розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів РВА

01.05.2023 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів РВА.

Колектив адміністрації, запрошені, на виконання Указу Президента України № 143 від 16 березня 2022 року, о 09:00 долучилися до проведення загальнонаціональної хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України. Всі присутні заспівали Державний Гімн України.

Михайло Лазаренко довів обстановку, яка склалась в Україні, в області та в районі. Начальники відділів та окремі спеціалісти доповідали про підсумки виконання завдань за минулий тиждень та плани робіт на поточний.

Участь у нараді взяв голова Подільської районної ради Микола Соколов, який довів пріоритетні напрямки роботи райради.

Оперативну інформацію про хід бойових дій на території України, втрати окупантів та стан справ в Подільському гарнізоні довів присутнім Мартинюк Євгеній – начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Подільської РВА.

Про результати вивчення питання організації гарячого харчування в закладах освіти та роботи закладів культури Балтської міської ради, відповідно до доручення №Д/01-08/24 від 18.04.2023 року, розповіла Наталія Димкова – начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

Співдоповідали:

– Добрянська Наталія – начальнику відділу освіти, охорони здоров’я культури та спорту Подільської РДА

– Прачук Павло – заступник голови районної державної адміністрації

– Сергій Мазур – Балтський міський голова

– Желіховський Валерій – заступник Балтського міського голови з питань діяльності виконавчих органів

– Кулик Петро – начальник відділу освіти Балтської міської ради

Під час розгляду даного питання Михайло Лазаренко акцентував увагу на необхідності створення належних умов для навчання дітей у закладах освіти та організації гарячого харчування в школах та дитячих садочках у суворій відповідності до вимог чинного законодавства. Керівник Подільщини доручив невідкладно усунути виявлені порушення та привести всі аспекти життєдіяльності навчально-виховних закладів Балтщини до встановлених норм.

Більш детально результати обговорення питання можна переглянути на відео.

Аналіз соціально-економічного розвитку Кодимської міської ради Подільського району відповідно до доручення №Д/01-08/25 від 25.04.2023 року здійснив Вадим Мегіс – заступник голови районної державної адміністрації.

З інформацією про моніторинг посівної кампанії та фітосанітарного стану сільськогосподарських культур у Подільському районі виступила Вдовиченко Наталія – начальник відділу агропромислового розвитку РВА.

Головний спеціаліст з питань взаємодії з органами місцевого самоврядування РВА Наталія Іванова доповідала про проведення інформаційної кампанії у центрах надання адміністративних послуг стосовно отримання ID-паспортів, заплановані засідання сесій та виконкомів територіальних громад району.

Крім того, Михайло Лазаренко заслухав доповіді посадових осіб та надав окремі доручення з питань своєчасного нарахування та виплати державних соціальних допомог найбільш вразливим верствам населення, контролю за станом протипожежної безпеки, електробезпеки у закладах освіти району, залучення до моніторингу діяльності навчально-виховних установ представників ДСНС, проведення інформаційної кампанії щодо вибухонебезпечних предметів, а також попередження загибелі людей на воді і пожеж в екосистемах.