Шановні мешканці та гості Подільщини, дорогі мої земляки!

У ці травневі Дні ми відзначаємо День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Ми згадуємо ці трагічні сторінки нашої історії і разом з усіма демократичними народами світу.

Схиляємо голову перед тими, хто віддав життя за рідну землю, перед сотнями тисяч наших земляків, які мужньо боролися на фронтах, самовіддано працювали на підприємствах у тилу, перед кожним, хто день за днем наближав перемогу у Другій світовій війні. Ми вшановуємо пам’ять усіх жертв цієї жахливої війни.

На жаль, другу річницю поспіль цієї Перемоги ми зустрічаємо у воєнний час, коли знову доводиться відстоювати свободу та територіальну цілісність нашої держави, право самостійно вирішувати долю країни та боротися за щасливе майбутнє наших дітей. Те, що творять московські так звані військові на українській землі, є геноцидом Українського народу, свідомим знищенням наших громадян. Цілеспрямовано вчиняючи воєнні злочини, кремлівський режим намагається вирішити «українське питання». Йому потрібна територія України, а не українці на цій території.

Ми не маємо права програти і не програємо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного сусіда-злочинця. Міць наших Збройних Сил є запорукою існування держави, вільного життя кожного з нас.

Земний уклін від усієї Подільщини, і мертвим і живим, всім, хто боровся і бореться проти нацизму, і зараз відстоює незалежну Україну.

Український народ захищав рідну землю тоді, і захищає свою країну сьогодні.

Український народ переміг тоді, і переможе сьогодні!

У нас незламний дух української нації, дух вільного народу, що прагне жити в мирі на рідній незалежній землі.

Бажаю всім миру та злагоди! Нехай на нашій землі знову запанує мир та спокій, а у серцях ніколи не згасає вогник надії на щасливе майбутнє нашої країни.

Тільки разом, у порозумінні та злагоді, натхненно та згуртовано, ми відбудуємо та збережемо сильну, заможну, непоборну Україну!

Слава нашим захисникам всіх поколінь!

Слава Україні!

З повагою

начальник Подільської районної військової адміністрації

МИХАЙЛО ЛАЗАРЕНКО