МИХАЙЛО ЛАЗАРЕНКО : «Ми маємо подбати про безпечні умови навчання і виховання дітей. На сьогодні це один із пріоритетів».

Начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко продовжує моніторинг функціонування закладів освіти. На цей раз було обстежено школу та заклад дошкільної освіти на території Савранської громади. Сьогодні школа чи дитсадок перш, ніж відкрити свої двері для дошкільнят та школярів, має гарантувати їм безпеку .

Михайло Дмитрович особисто перевірив в яких умовах навчаються та виховуються діти, чим годують дітей, поспілкувався з керівниками закладів та кухарями, поцікавився, наскільки високоякісні продукти надходять для приготування, чи є у дитячому меню фрукти та овочі, оглянув територію, спортзали і класи, у яких займаються діти. Також було оглянуто матеріально-технічний стан закладів. У дошкільному навчальному закладі було виявлено ряд недоліків та надано доручення усунути їх.

Надалі, за підсумками моніторингу була проведена нарада в Савранській селищній раді за участі керівників громади та закладів освіти, старост, керівників поліції, ДСНС, депутатів, підприємців.

Михайло Дмитрович висловив свою думку щодо проблем, які існують станом на сьогоднішній день та зауважив, що він і надалі буде приділяти особливу увагу школам та дитячим навчальним закладам Подільщини.

,,Я відвідую заклади освіти для того, щоб розуміти у якому стані знаходяться школи та дитячі садки та знайти шляхи вирішення проблемних питань” – наголосив очільник району.

Також Михайло Дмитрович наголосив керівництву громади на необхідність вжиття заходів для зменшення рівня соціальної напруги серед місцевого населення, негайного реагування на проблеми людей та організацію їх вирішення. Очільник району акцентував увагу на підтриманні патріотичного духу громадян для покращення та розвитку соціально-економічної ситуації на Савранщині.