Сьогодні,  24.05.2023 року начальник Подільської районної військової адміністрації МИХАЙЛО ЛАЗАРЕНКО з робочим візитом перебуває у місті Кодима

Одним з головних питань, яке вирішує очільник району на Кодимщині,  це – реалізація Всеукраїнського проекту «Поліцейський офіцер громади», який був ініційований керівництвом Національної поліції у 2018 році та був підтриманий Кабінетом Міністрів, Міністерством внутрішніх справ та міжнародними донорами.

МЕТА ПРОЕКТУ: забезпечити кожну громаду офіцером, який працюватиме на території цієї громади, житиме, знатиме проблеми громади та спільно їх вирішуватиме.

Даний проект поки ще не реалізовано в Кодимській та Слобідській територіальних громадах, тому Михайло Лазаренко спільно з начальником Подільського районного управління поліції полковником Віталієм Мельниченко провели службову нараду з керівництвом вказаних громад, в ході якої ретельно роз’яснили шляхи впровадження Програми, її переваги для місцевих жителів та наполегливо рекомендували долучитися до вказаного проекту й позитивно вирішити питання щодо введення на території громад посад поліцейського офіцера громади.       

ДОВІДКОВО:

Поліцейський офіцер громади – це наступний крок у реформі Національної поліції. Його основна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там. 

Оскільки поліцейський офіцер стане повноправним представником своєї громади (яка візьме на себе частину фінансової підтримки його роботи), то й звітуватиме він не тільки перед керівництвом, але й перед самою громадою.

Головне завдання поліцейського офіцера громади – орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень.

Згідно Типових вимог, поліцейський офіцер громади отримає – можливість призначення на офіцерську посаду; службові автомобіль та приміщення; повне екіпірування; планшет (отримувати завдання і вести звітність офіцери будуть в електронному вигляді); достойну заробітну плату; соціальне забезпечення згідно з діючим законодавством.