Розширена апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів РВА

12.06.2023 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів РВА.

Колектив адміністрації, запрошені, на виконання Указу Президента України № 143 від 16 березня 2022 року, о 09:00 долучилися до проведення загальнонаціональної хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України. Всі присутні заспівали Державний Гімн України.

Михайло Лазаренко довів обстановку, яка склалась в Україні, в області та в районі. Начальники відділів та окремі спеціалісти доповідали про підсумки виконання завдань за минулий тиждень та плани робіт на поточний.

Участь у нараді взяв голова Подільської районної ради Микола Соколов, який довів пріоритетні напрямки роботи райради.

Оперативну інформацію про хід бойових дій на території України, втрати окупантів та стан справ в Подільському гарнізоні довів присутнім Мартинюк Євгеній – начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Подільської РВА.

Про організацію надання допомоги Херсонській області у зв’язку з руйнуванням Каховської ГЕС розповідала Лобода Оксана – перший заступник голови районної державної адміністрації.

Зокрема, зазначено, що завдяки зусиллям начальника Подільської РВА Михайла Лазаренка та його колективу, керівництва і мешканців територіальних громад району до Херсонщини вже передано 74 тони чистої питної води (зі 126 тон від Одещини взагалі), а також предмети першої необхідності, насоси, помпи, інше необхідне обладнання та інструмент. Робота у даному напрямку продовжується.

Про проведення оздоровчої кампанії в закладах загальної середньої освіти Подільського району Одеської області доповідала Добрянська Наталія – начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту РВА.

Співдоповідали:

– Галаган Олеся – головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області;

– Бахмутян Ірина – в.о. начальника відділу освіти Ананьївської міської ради;

– Арнаут Раїса – директор Гандрабурівського ліцею Ананьївської міської ради.

В ході розгляду цього питання Михайло Лазаренко визначив завдання щодо негайного усунення виявлених порушень, притягнення винних осіб до суворої відповідальності, аж до прийняття кадрових рішень.

Більш детально розгляд даного питання можна переглянути на відео.

З інформацією про результати наради щодо створення та функціонування центрів надання адміністративних послуг Подільського району виступив Мегіс Вадим – заступник голови районної державної адміністрації.

Начальник відділу агропромислового розвитку РДА Наталія Вдовиченко довела присутнім інформацію про захід з нагоди ДНЯ ПОЛЯ Державного підприємства «Дослідне господарство «Покровське» Селекційно-генетичного інституту – національного центру насіннєзнавства та сортовивчення».

Крім того, в ході наради очільник району заслухав доповіді посадових осіб та надав додаткові доручення з питань контролю за дітьми, особливо з неблагонадійних сімей, активізації профілактичних заходів «Безпечне літо – 2023», своєчасної та повної виплати пільг, субсидій й допомог найбільш вразливим верствам населення, підтриманні у готовності місць для розміщення внутрішньо переміщених осіб, проведення моніторингу цін роздрібної торгівлі, вдосконалення роботи гуманітарних штабів територіальних громад тощо.