Урочистий захід до Дня скорботи і вшанування жертв війни

22 червня 2023 року в місті Подільськ біля пам’ятника Невідомому солдату відбувся урочистий захід, присвячений Дню скорботи і вшанування жертв війни в Україні.

У заході взяли участь начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло ЛАЗАРЕНКО та керівник апарату Подільської РДА Ольга МАТВЄЄВА, керівництво Подільської міської ради , військові, ветерани, представники підприємств та установ, мешканці міста.

В цей день ми вшановуємо пам’ять тих, хто загинув під час Другої світової війни – мільйони українців поклали свої життя у боротьбі із загарбником, аби наступні покоління могли жити вільно і щасливо. Кожна українська сім‘я береже не одну сумну історію, пов’язану з війною. Адже втрати серед українців були неймовірно великими, і кожен з 8-10 мільйонів загиблих – чийсь син, тато, брат…

Сьогодні наша країна знову страждає від воєнної агресії – після повномасштабного вторгнення військ рф на територію України ми змушені жити під загрозою окупації та ракетних обстрілів, на власному досвіді переживаючи всі жахіття війни. Але ми маємо захистити свою землю та очистити її від ворога. І навічно закарбувати в пам’яті всіх, хто віддав своє життя, здобуваючи для нас свободу.

Під час урочистостей присутні вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих під час Другої світової та російсько-української війни, поклали квіти до монументу.