Михайло Лазаренко провів робочу зустріч з головним державним інспектором ПМУ Держпраці Вікторією Михайлюк

26.06.2023 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів робочу зустріч з головним державним інспектором ПМУ Держпраці Вікторією Михайлюк.

Піднімалось питання вимог чинного законодавства щодо дотримання правил техніки безпеки під час проведення комплексу польових робіт під час жнив 2023 року.

Михайло Дмитрович зазначив: «Літо – найгарячіша пора року для працівників сільськогосподарських підприємств. Саме в цей період у аграріїв починаються зернозбиральні роботи і саме тоді, як свідчить статистика, трапляється найбільше нещасних випадків на виробництві.»

Порушення трудової та виробничої дисципліни, правил дорожнього руху, недотримання вимог інструкцій з охорони праці та протипожежної безпеки, незадовільний технічний стан машин, сільськогосподарської техніки та обладнання – все це в кінцевому результаті часто призводить до сумних наслідків.

Очільник району наголосив, що ефективними заходами щодо попередження травматизму на виробництві повинна стати належна організація навчання та інструктажів з питань охорони праці та протипожежної безпеки з працівниками, задіяними у зборі врожаю.