28 червня на центральній площі міста Подільськ було проведено урочисті заходи з нагоди Дня Конституції України

В заходах взяли участь начальник Подільської військової адміністрації Михайло ЛАЗАРЕНКО, представники Подільської міської територіальної громади, районного управління поліції, ДСНС, військових підрозділів, а також різних організацій, підприємств та установ.

Цей день є особливим для всієї української нації, адже саме Конституція визначає Україну як суверенну, демократичну, правову державу. В основному законі закріплені принципи, засади існування та розвитку країни, суспільства, де найвищою цінністю є людина, її здоров’я та життя, честь і гідність, безпека та недоторканність.

На жаль, сьогодні маємо не лише шанувати, але і захищати своє право жити вільно, гідно, щасливо, толеруючи європейські цінності та будуючи державу на загальнолюдських засадах. Але віримо, що зусилля не будуть даремними та перемога над ворогом вже близько!

Урочисту частину розпочали з гімну України, який є одним із головних державних символів України поряд із прапором і гербом. Всіх присутніх привітав начальник Подільської військової адміністрації Михайло ЛАЗАРЕНКО, підкресливши важливість цього свята у воєнний час та подякувавши всім, хто докладає максимум зусиль, працюючи на благо України та наближаючи нашу перемогу.

Згідно розпорядження начальника Одеської обласної військової адміністрації Олега КІПЕРА за сумлінне виконання професійних обов’язків в умовах воєнного часу, значний особистий внесок у забезпечення соціально-економічного та культурно-освітнього розвитку області Михайло ЛАЗАРЕНКО вручив Почесні грамоти начальнику служби у справах дітей Подільської районної державної адміністрації Ірині БОЧАРОВІЙ та начальнику відділу – головному бухгалтеру відділу фінансово-господарського забезпечення апарату Подільської районної державної адміністрації Тетяні ПОЛЯКОВІЙ.

За самовіддане служіння українському народові, бездоганну військову службу, високі показники у бойовій підготовці, професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків, вірність присязі та з нагоди Дня Конституції України Почесною грамотою Подільської районної державної адміністрації Одеської області було нагороджено заступника начальника відділу охорони, патрульно-постової служби, розшуку та діяльності військової служби правопорядку в гарнізонах військової частини А1495, підполковника Василя ДОЦЕНКА.

Продовжили захід хвилиною мовчання на вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. До погруддя Тараса Шевченка було покладено квіти.