Михайло ЛАЗАРЕНКО взяв участь в заходах, присвячених Дню Конституції України

28 червня 2023 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло ЛАЗАРЕНКО у селі Бочманівка Куяльницької сільської ради разом з керівництвом та колективом органу місцевого самоврядування взяв участь в урочистих заходах, присвячених Дню Конституції України.

Наша Конституція визначає, що Україна є правовою державою, яка базується на принципах поваги до особи й недоторканності її прав і свобод, верховенства права, дотримання закону. Вона забороняє дискримінацію.

У Конституції закріплений суверенітет Української держави над всією її територією, яка є недоторканною. А захист цього суверенітету і територіальної цілісності є найважливішою функцією держави і справою всього Українського народу. Дієвість цієї норми Конституції українці демонструють на практиці вже майже десять років, боронячи Україну від російської агресії.

Сьогодні Конституція – ядро національної правової системи України.

Для нас, українців, Конституція – це про права і свободи, це про гідність, цінності, хребет нації, стійкість та нескореність.

Захід розпочався Гімном України, який заспівали усі присутні на святі. В ході урочистостей вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих під час російсько-української війни.

Михайло Дмитрович зі словами глибокої поваги звернувся до наших Захисників, подякував їм за мужність, стійкість і героїзм, проявлені в боях з російським агресором.

Також, виступаючи перед присутніми, очільник району зазначив«Конституція України увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності нашої держави та наголошує на абсолютній цінності людини, її життя і здоров’я, честі і гідності, недоторканності та безпеки. І сьогодні ми, українці, захищаємо нашу незалежність від російського агресора. Ми боронимо не лише нашу землю, не лише нашу територіальну цілісність, ми рятуємо демократію, свободу та нашу волю, стверджуємо свій європейський вибір».

Керівник військової адміністрації також відзначив досягнення керівництва та співробітників Куяльницької сільської ради, яка, дійсно, розвивається та вдосконалюється як потужна територіальна громада.

Водночас, Михайло ЛАЗАРЕНКО відмітив високій рівень патріотизму та професіоналізму колективу народного хору української пісні, працівників культури Куяльницької сільської ради «БІРЗУЛЯНИ», який відзначив свій ювілей – десятиріччя.

За високу майстерність, професіоналізм, вагомий внесок у розвиток і популяризацію на Подільщині української пісні та з нагоди Дня Конституції України нагороджено Почесною грамотою Подільської районної державної адміністрації Одеської області:

КРОПИВЯНСЬКОГО ВОЛОДИМИРА ОЛЕКСАНДРОВИЧА – художнього керівника народного хору української пісні працівників культури Куяльницької сільської ради «Бірзуляни».

По закінченню офіційної частини глядачам було представлено цікаву й видовищну концертну програму за участі артистів Куяльницького центру культури і дозвілля.