Початок жнив на Подільщині

Літо – завжди гаряча пора, тому народне прислів’я каже «Один день – рік годує», бо вчасно зібраний врожай забезпечує добробут людей до наступного літа.

З давніх-давен до наших днів зберігається обряд першого снопа – зажинків, який символізує початок жнив і поєднує поезію хліборобської праці та вірування наших предків у невичерпну силу і щедрість рідної землі.

На Подільщині стартувало збирання врожаю зернових культур. Голова району Михайло Дмитрович Лазаренко постійно переймається проблемами аграріїв, здійснює моніторинг ходу сільськогосподарських робіт та всіляко підтримує сільгоспвиробників.

В ФГ «ПРОГРЕС АГРО», що на Балтщині, відбулося традиційне свято Першого снопа . Розпочали його освяченням зернозбиральної техніки, що в умовах військового стану набирає особливого змісту.

Настоятель храму с. Плоске за давньою традицією прочитав молебень і благословив хліборобську працю, пшеничну ниву, щоб жнива були успішними, а зібраний врожай щедрим.

І ось урочиста мить – на ниву рушив перший комбайн. В добру путь!

Вітаємо аграріїв з початком жнив!!! Нехай вам вдасться якісно та організовано провести збирання зернових, і закласти в засіки країни гідний врожай. Від цього залежить матеріальний добробут як мешканців Подільського району, так і країни в цілому.

Сприятливої погоди, миру , єдності та злагоди нашому Подільському краю.

І, як мовиться у Святому Письмі – «ті, хто сіяв у сльозах, нехай пожнуть у щасті».