Футбольний матч в місті Балта

7 липня 2023 року на Центральному стадіоні міста Балта за ініціативи та підтримки начальника Подільської районної військової адміністрації Михайла ЛАЗАРЕНКО, під патронатом голови Одеської обласної державної адміністрації Олега КІПЕРА було проведено Благодійний футбольний матч на підтримку ЗСУ між Національною збірною України серед ветеранів та Збірною командою Подільського району.

Масштабна подія зібрала футбольних вболівальників та гостей зі всього району і області. В цей день всі присутні отримали змогу насолодитися видовищною грою та безліччю розваг, запропонованих організаторами.

Розпочали захід з Державного Гімну України у виконанні хору та хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України.

Першим слово взяв начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег КІПЕР. Він зазначив, що йому дуже приємно бачити всіх футболістів на полі, де він колись також грав у футбол.

Очільник області подякував всім організаторам, завдяки зусиллям яких стало можливим проведення матчу. Також він висловив свою вдячність військовим, які сьогодні захищають українську землю на передовій та дають можливість нам жити, грати, працювати, радіти кожному новому дню.

Далі слово взяв начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло ЛАЗАРЕНКО. Він привітав всіх, хто зміг взяти участь у яскравій події та наголосив: «Сьогодні українцям, як ніколи, важливо об’єднатися та спільними зусиллями наближати перемогу. А тому основною метою проведення спортивно-масової події є згуртування громадян для боротьби з ворогом та збір коштів на потреби ЗСУ».

Футбольний матч вийшов видовищним – адже за перемогу змагались кращі. Всі присутні отримали безліч позитивних емоцій від гри та можливість зробити свій внесок у підтримку армії. Сьогодні кожен намагається допомагати нашим захисникам у будь-який доступний спосіб і яскраве свято за участі кращих футболістів області та країни стало ще одним кроком на шляху до перемоги.

В другому таймі матчу на поле вийшов очільник області Олег КІПЕР – він вирішив згадати своє спортивне минуле та грав у команді Подільського району.

Перемогу одержала Національна збірна України серед ветеранів, вигравши з рахунком 4:1. Проте навряд чи хтось з учасників чи вболівальників відчув гіркоту програшу цього дня – адже всі вони отримали задоволення від гри та долучилися до важливої спільної справи, надавши підтримку військовим.

Особливу увагу на заході було приділено організації розваг для дітей та молоді. Адже діти – це наше майбутнє, і сьогодні важливо відволікати їх від страшних новин і жахіть війни, створювати умови для національно-патріотичного виховання маленьких українців, демонструвати власним прикладом, що разом ми – сила!

На стадіоні також було створено майданчики для пляжного волейболу і баскетболу, організовано виступ хору. В перерві між таймами матчу розіграли два футбольних м’ячі з автографами кращих футболістів країни, ветеранів Національної збірної України – один було розіграно серед глядачів, в другий вручено в якості нагороди за найбільший донат.

Всього завдяки заходу було зібрано близько 109 тисяч гривень, які передали на потреби ЗСУ.

Після завершення матчу голова Одеської обласної державної адміністрації Олег КІПЕР передав Збройним Силам України автомобіль-позашляховик із кевларовим кузовом, який допоможе військовим більш ефективно виконувати бойові завдання, захищаючи нашу землю від загарбника.

Олег Олександрович подякував захисникам та виразив надію, що всі вони зовсім скоро цілими та живими повернуться додому, здолавши ворога.