Робочий візит Оксани ЛОБОДИ до ТОВ “АГРО-ПАТ”

ЖНИВА 2023🔵

🌾За дорученням начальника Подільської РВА Михайла Лазаренка, його перший заступник Оксана Лобода з робочим візитом візитом відвідала ТОВ «АГРО-ПАТ», що розташоване на території Ананьївської громади та працює під керівництвом Олександра Іванович Бовбалана🌾

✅Оксана Олександрівна поспілкувалась з керівництвом та працівниками сільгосппідприємства, були обговорені нагальні питання щодо ходу й організації збирання ранніх зернових та зернобобових культур, логістики, державної підтримки аграрного сектору, бронювання працівників галузі, волонтерської допомоги ЗСУ.

✅Зібрані культури показують гарний результат, при умові не дуже сприятливих погодних умов, які були за цей час в регіоні.

В середньому вже зібрано близько половини від засіяних площ. Показники врожайності наступні:

🔵 Озима пшениця – засіяно 320 га, зібрано 194 га. Середня врожайність 50 Ц/га.

🟡 Озимий ріпак – засіяно 270 га. Зібрано 270 га, запланована врожайність 30ц/га, зібрано 15ц/га.

🔵Озимий горох – засіяно 95 га,

зібрано 95 га, запланована врожайність 25ц/га, зібрано 25ц/га.

✅Крім того, Оксана Олександрівна виїхала до поля, де оглянула як працює комбайнерська техніка. У товариства налічується багато одиниць сучасної техніки.

✅Аграрний фронт нині є не менш важливим, ніж воєнний. Адже саме завдяки працівникам сільськогосподарської галузі навіть у такі надскладні часи Україна не лише забезпечує хлібом власні потреби, але і може експортувати продукцію, залучаючи чималі кошти в бюджет і надаючи іншим країнам продовольство.

✅ «Тривають жнива. Хочу подякувати всім нашим аграріям, що ми з хлібом. Колись ці літні дні звалися «битвою за урожай». Тоді це була вимушена алегорія. Зараз, на жаль, жорстока реальність. Наші захисники боронять рідну землю на фронті, а фермери – забезпечують продовольчу безпеку» – сказала Оксана Лобода.