Михайло Лазаренко провів розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів РВА

24.07.2023 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів РВА.

Колектив адміністрації, запрошені, на виконання Указу Президента України № 143 від 16 березня 2022 року, о 09:00 долучилися до проведення загальнонаціональної хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України. Всі присутні заспівали Державний Гімн України.

Михайло Лазаренко довів обстановку, яка склалась в Україні, в області та в районі. Начальники відділів та окремі спеціалісти доповідали про підсумки виконання завдань за минулий тиждень та плани робіт на поточний.

Участь у нараді взяв голова Подільської районної ради Микола Соколов, який довів пріоритетні напрямки роботи райради, а також депутати Савранської селищної ради Володимир Бондарчук і Тетяна Асауляк, керівництво громади.   

Оперативну інформацію про хід бойових дій на території України, втрати окупантів та стан справ в Подільському гарнізоні довів присутнім Мартинюк Євгеній – начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Подільської РВА.

Про хід підготовки закладів освіти Савранської селищної ради Подільського району Одеської області до початку нового навчального року доповідала Добрянська Наталія – начальник відділу освіти, охорони здоров’я культури та спорту РДА.

Співдоповідали:

– Населенко Євген – секретар Савранської селищної ради Подільського району Одеської області;

– Бондаренко Анна – начальник відділу освіти, молоді та спорту Савранської селищної ради.

Обговорення цього питання було жвавим та резонансним, оскільки спектр проблематики й порушень є дуже серйозним та масштабним.

Саме тому, участь у діалозі та спільному відпрацюванні ймовірних шляхів виходу із кризи Савранської селищної ради взяли її депутати – Володимир Бондарчук та Тетяна Асауляк.   

У підсумку – начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко окреслив комплекс завдань, що потрібно виконати керівництву громади невідкладно з метою недопущення зриву початку нового навчального року, та конкретні строки їх виконання і звітування.     

Більш детально хід обговорення питання можна переглянути на відео.

Про хід й організацію збирання ранніх зернових та зернобобових культур на території Ананьївської територіальної громади Подільського району Одеської області розповіла Лобода  Оксана – перший заступник голови районної державної адміністрації.

З інформацією про обласний конкурс «Найкращий сільський населений пункт із   благоустрою  Одеської області» виступили:

– Соколов Микола – голова Подільської районної ради Подільського району Одеської області;

– Лобода  Оксана – перший заступник голови районної державної адміністрації.

Про хід збиральних робіт у Подільському районі поінформувала присутніх Вдовиченко Наталія – начальник відділу агропромислового розвитку РВА.

Зокрема, площа до збирання ранніх зернових та зернобобових культур по Подільському району складає – 118471га. Крім того, підлягає збиранню  45840 га озимого ріпаку.

Всього зібрано зернових і зернобобових культур на площі  –  59702 га, що складає 50,4 % від прогнозу площі збирання, намолочено – 221777 тон,  середня урожайність складає  – 37,2 ц/га.

Кращі показники на сьогоднішній день:

1. Балтська громада:

– ФГ «Прогресагро» намолочено 1925 тон, урожайність складає 34,4 ц/га.

2. Окнянська громада:

– ТОВ «Хлібороб» – намолочено 1587 тон, урожайність складає 28,5 ц/га.

Станом на сьогоднішній день Подільський район попередньо займає друге місце серед районів Одеської області по урожайності ранніх зернових та зернобобових культур, зі середнім  показником 37,2 ц/га.

По озимому ріпаку, попередньо та  традиційно Подільський район в лідерахна першому місті серед районів Одеської області з середнім показником 22,6 ц/га.

За підсумками розгляду питань посадовим особам надано додаткові доручення.