28 липня 2023 року на центральній площі міста Подільськ відбувся урочистий мітинг з нагоди Дня Української Державності, яке ми відзначаємо у День Хрещення Русі-України

У заході взяли участь – начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко зі своїм колективом, представники міської ради, настоятель парафії «Всіх святих землі української» ПЦУ військовий капелан отець Михайло Базилько, ДСНС, поліції, організацій, установ та підприємств, засобів масової інформації, військові, молодь.

На початку заходу всі присутні долучилися до проведення хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України, та заспівали Державний Гімн України.

Зі словами глибокої поваги звернувся до наших Захисників начальник Подільської районної військової адміністрації , подякував їм за мужність, стійкість і героїзм, проявлені в боях з російським агресором, за захист нас та нашої держави.

Також, виступаючи перед присутніми, очільник району зазначив: «Ми сьогодні відзначаємо День Української Державності, у Велике Православне Свято – День пам’яті князя Володимира та хрещення Київської Русі-України. За часів Володимира – Русь утвердилася, як одна з найбільш розвинених країн тогочасної Європи. Ми маємо справу з тим, що росія як країна-агресор просуває різні маніпуляції щодо минулого, в тому числі щодо присвоєння української історичної спадщини.

Ми об’єднані, як ніколи, у захисті рідної землі та своєї державності, ми обов’язково переможемо путінську навалу та побудуємо сучасну європейську країну.Слава нашим Захисникам і Захисницям! Слава Україні!»

За вагому трудову діяльність в умовах воєнного стану під час збройної агресії російської федерації проти України, надання значної матеріально – технічної допомоги Збройним Силам України, невичерпну силу духу, патріотизм, активну життєву позицію та з нагоди Дня Української Державності вручено Подяку Подільської районної державної адміністрації Одеської області:

🔵АЛБАНСЬКОМУ Олегу Богдановичу​-​секретарю Подільської міської ради Одеської області;

🟡ШЕПІТКО Василю Васильовичу​-​генеральному директору ПП «КУРІНЬ».

Настоятель парафії «Всіх святих землі української» ПЦУ військовий капелан отець Михайло звернувся до всіх з промовою, та всі присутні долучилися до молитви за мир в Україні!

В знак пам’яті та шани учасники мітингу поклали квіти до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченко.

Ми всі маємо молитися за Україну, за її щасливе майбутнє, за її людей, що всіма силами підтримують єдину та неподільну державу та виборюють Перемогу!

Цей день є особливим для кожного свідомого громадянина країни, кожного патріота, кожного з нас, хто стоїть до кінця разом з усією Україною у непримиренній боротьбі з ворогом та у відстоюванні своєї ідентичності🇺🇦🇺🇦🇺🇦

0:04 / 4:49

и ещё 9