Онлайн-нарада щодо спільних програм розвитку регіонів, яку було проведено під головуванням заступника Міністра економіки України Надії Бігун

Сьогодні, 4 серпня 2023 року, за дорученням начальника Подільської районної військової адміністрації Михайла Лазаренка його заступник Вадим Мегіс та начальник відділу економіки Подільської РВА Анатолій Станішевський взяли участь в онлайн-нараді щодо спільних програм розвитку регіонів, яку було проведено під головуванням заступника Міністра економіки України Надії Бігун.

Соціально-економічний розвиток України наразі є неможливим без врахування територіальних особливостей регіонів – зокрема, слабких та сильних сторін функціонування економічних систем, сприятливих та негативних тенденцій розвитку, нагальних потреб жителів.

Метою всіх програм є підвищення конкурентоспроможності українських регіонів та забезпечення їх сталого розвитку через підтримку регіональної й місцевої економіки, яка базується на таких складових, як ефективне використання наявного потенціалу та конкурентних переваг, створення сприятливого інвестиційного середовища, умов для активізації інноваційних процесів, реалізація різноманітних проєктів та ін.

Основну увагу на онлайн-нараді було приділено питанням кредитування житла, відбудови об’єктів інфраструктури населених пунктів, зруйнованих внаслідок збройної агресії росії, а також правовим та організаційним основам містобудівної діяльності, чинним програмам компенсації від органів місцевого самоврядування тощо.

ПРИСУТНІХ ОЗНАЙОМИЛИ З ПРОГРАМОЮ ЄОСЕЛЯ, ІНІЦІЙОВАНОЮ ПРЕЗИДЕНТОМ УКРАЇНИ.

єОселя – державна програма іпотечного кредитування житла, яка запрацювала у жовтні 2022 року. Взяти у ній участь могли лише кадрові військові, силовики, медики, вчителі та науковці. З 1 серпня уряд розширює програму – скористатися нею зможуть ще кілька категорій українців. єОселя пропонує можливість придбати житло в іпотеку під 3% і 7% (в той час, як банки пропонують ставки 15-25%) та скористатися низкою інших переваг.

Розробка програм розвитку регіонів сьогодні є одним із пріоритетних напрямків роботи всіх державних структур, адже саме на рівні регіонів реалізуються різноманітні проєкти соціально-економічної сфери, задовольняються ключові соціальні потреби населення, а показники розвитку регіональної економіки є критерієм визначення рівня економічного розвитку всієї держави в цілому.