Начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів чергове засідання районного оперативного штабу

03.03.2022 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів чергове засідання районного оперативного штабу.

Ситуація в районі залишається стабільною та контрольованою.

Керівники силових структур та правоохоронних органів доповіли про обстановку  на території району, всі  підрозділи працюють в штатному режимі воєнного стану.

За минулу добу порушень Державного кордону, провокацій, обстрілів, вибухів на території Подільського району не зафіксовано.

Очільник району довів результати своєї роботи на Кодимщині, Любашівщині, на території Зеленогірської, Балтської громад. Відзначив високий бойовий дух та активне бажання допомагати з боку місцевого населення.

З керівниками силових структур, органів влади, місцевого самоврядування Михайло Лазаренко обговорив ряд нагальних питань, що потребують найскорішого вирішення.

Зокрема, це стосується:

– дотримання законності та правопорядку серед добровольчих громадських формувань;

– дооблаштування, дозабезпечення блок-постів на території району, дотримання їх функціонування в правовому полі;

– активізації роз’яснювальної роботи з місцевим населенням щодо порядку та правил перетину блок-постів, недопущення громадянами провокацій та невиконання вимог особового складу блок-посту;

– організації населення, яке бажає захищати район в системі охорони населених пунктів;

– покращення системи оповіщення населення по сигналам тривог, зокрема звукових сирен;

–  вдосконалення взаємодії між силовими та правоохоронними органами;

– створення резервів води.

Продовжується загальна мобілізація до Збройних сил України.

Звертаємось до жителів Подільшини: не панікуйте, зберігайте спокій, не використовуйте та не розповсюджуйте неперевірену інформацію! Користуйтесь лише офіційними джерелами інформації!

Телефон гарячої лінії при РВА (РДА)(04862) 2-38-00