Селекторна нарада під головуванням Сергія Готко

Сьогодні, 18 серпня 2023 року, начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко разом із заступником Вадимом Мегісом та фахівцями Подільської РВА взяв участь в селекторній нараді, присвяченій обговоренню проблемних питань щодо виконання завдань цивільного захисту.

Нарада пройшла під головуванням директора департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Одеської обласної військової адміністрації Сергія Готко. Він наголосив, що захист населення, об’єктів економіки, інфраструктури та ін. від негативних наслідків надзвичайних ситуацій є невід’ємною частиною державної політики національної безпеки і державного будівництва, однією з найважливіших функцій всіх органів влади. А тому дії влади у сфері цивільного захисту повинні бути своєчасними, ефективними та скоординованими.

На нараді було приділено увагу таким основним питанням:

1. Системи оповіщення – для доведення до виконавчої влади, підприємств, установ, організацій і населення в стислий термін сигналів і повідомлень органів цивільного захисту про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій.

Наразі основним способом оповіщення населення про надзвичайні ситуації в умовах мирного та воєнного часу є передача інформації з використанням державних мереж дротового, радіо і телевізійного мовлення. У воєнний час усі системи оповіщення населення повинні працювати оперативно. Там, де не чутно сирен, потрібно покращувати роботу наявних, встановлювати нові системи оповіщення, регулярно перевіряти та ремонтувати обладнання.

2. Захисні споруди цивільного захисту, облаштування яких є одним із найважливіших завдань в умовах дії воєнного стану та загрози ракетних атак на території України.

Укриття населення у захисних спорудах є найбільш надійним способом захисту від впливу небезпечних факторів, що виникають унаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних дій або терористичних актів. А тому всі такі об’єкти мають бути правильно облаштованими і готовими для експлуатації.

Сергій Готко розповів присутнім про ситуацію щодо функціонування систем оповіщення і захисних укриттів, що наразі склалася на території Одеської області.

Він наголосив на важливості й необхідності оперативного і ефективного розв’язання проблемних питань, пов’язаних з реалізацією державної політики у сфері цивільного захисту на території регіону.