Урочисті заходи з нагоди Дня Незалежності України

24 серпня 2023 року на центральній площі міста Подільськ відбувся урочистий захід з нагоди Дня Незалежності України, в якому взяли участь начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко з колективом РВА, представники Подільської міської ради, настоятель парафії «Всіх святих землі української» ПЦУ, військовий капелан, протоієрей Михайло Базилько, захисники, представники ЗМІ.

32-гу річницю незалежності своєї держави український народ відзначає в умовах війни. Ми захищаємо свою землю від загарбника, боремося за свободу, але найголовніше – знову здобуваємо незалежність. Саме за можливість вільно жити на своїй землі та ростити дітей в європейській демократичній суверенній державі вмирають сьогодні військові в бою, страждають цивільні у тилу. Незалежність доводимо щодня!

На початку заходу присутні виконали Державний Гімн України та вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих унаслідок збройної агресії російської федерації.

До молитовного слова був запрошений настоятель парафії «Всіх Святих землі української» Православної Церкви України, Подільського району Одеської області, військовий капелан, протоієрей Михайло Базилько. Він зазначив, що всі українці сьогодні – справжні герої! Кожен, хто бореться з ворогом на фронті, хто допомагає в тилу, здобуваючи нашу незалежність.

Допоки Україна повниться такими хоробрими, сильними і стійкими людьми – сумнівів у перемозі та процвітанні нашої землі бути не може. «За нами правда! За нами Бог! За нами Україна!» – додав Михайло Базилько.

Далі слово взяв Михайло Лазаренко, привітавши присутніх зі святом та зазначивши, що цей день – один із найважливіших в історії України: «Сьогодні День Незалежності України – це свято, яке об’єднує надзвичайно багато: цінності українців та їх прагнення до свободи, непростий шлях становлення держави і суспільства, біль та сум за всіма, хто загинув у війні. Війні, яка триває вже 547 днів і на кону якої стоїть саме незалежність нашої країни.

Кожного дня Україна знову й знову виборює право на існування та демонструє всьому світові силу, відданість, мужність, хоробрість та незламність. Кожен українець робить свій неоціненний внесок у боротьбу, наближаючи перемогу. І разом ми обов’язково її здобудемо. З Днем Незалежності України!» – завершив свою промову Михайло Дмитрович.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадянську позицію, вагомий внесок у соціально-економічний розвиток району, допомогу населенню в умовах військового стану та з нагоди 32-ї річниці незалежності України Почесними грамотами Подільської районної державної адміністрації Одеської області нагородили:

– Начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту райдержадміністрації Наталію Добрянську;

– Колектив Комунального закладу «Центр культури і дозвілля»;

– Начальника відділу планування доходів місцевого бюджету та економічного аналізу фінансового управління Любашівської селищної ради Ірину Вужиловську;

– Заступника начальника – начальника відділу з питань бюджету та фінансування місцевих програм фінансового управління Любашівської селищної ради Лесю Ляховецьку;

– Співробітника 2 прикордонного загону Державної прикордонної служби України штаб-сержанта Сергія Лук’янченка;

– Командира зенітно-артилерійського відділення військової частини смт.Любашівка, молодшого сержанта Олександра Ченського;

– Голову громадської організації «Фонд відновлення України» Олександра Куліковського та її представника Євгенія Кифоренка.

Почесними грамотами Одеської обласної державної адміністрації були нагороджені директор приватного підприємства «Балтська швейна фабрика» Юлія Войтко, механізатор фермерського господарства «ПРОГРЕС АГРО» Володимир Зінський, фізична особа-підприємець з виготовлення хлібобулочних виробів Дмитра Крісанова, ветеринарний лікар ТОВ «Новатор» Анананьївської територіальної громади Анатолій Кушнір.

Почесними грамотами Одеської обласної ради були нагороджені: перший заступник Ананьївського міського голови Валерій Крижан, директор «Північного центру професійної освіти» Ярослава Жирун.

Україна тримається – свою незалежність ми доводимо щодня! І не припинимо боротьбу, допоки не здобудемо те, за що воюємо – перемогу!