29 серпня – День пам’яті загиблих захисників України

Шановні жителі Подільщини!

Сьогодні ми відзначаємо День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину.

Збереження і гідне вшанування пам’яті полеглих захисників України є священним обов’язком держави і суспільства, а тому ми назавжди повинні закарбувати в серці згадки про героїчний супротив полеглих побратимів, їхню жертовність в ім’я майбутнього вільної України, правди і справедливості.

Пам’ятаймо про те, яким тернистим був шлях нашого народу до омріяної свободи, скільки поколінь борців за волю полягли в нерівних боях, яку важку боротьбу ми ведемо сьогодні.

Війна в Україні триває і точна кількість загиблих, всі імена полеглих будуть відомі згодом. Проте українське суспільство докладає максимум зусиль, щоб загиблі герої залишилися в нашій пам’яті не абстрактним образом або цифрою, а отримали належну шану. Щоб наша пам’ять про них була живою і дієвою. Щоб кожен із нас долучився до захисту і перемоги України.

Ми знаємо, за що стоїмо та за що помирають найкращі сини й дочки України – за можливість жити вільно на своїй землі, за саме право існування нації та держави. Ми повинні перемогти заради майбутніх поколінь українців. Заради живих і тих, хто вже поліг за нашу свободу.

Слава і честь живим захисникам України, вічна пам’ять загиблим. Герої не вмирають – вони живуть у нашій пам’яті вічно.

З повагою – Михайло Лазаренко,

начальник Подільської районної військової адміністрації