Відкриття класу безпеки в Окнянському опорному ліцеї

В межах робочої поїздки до Окнянської територіальної громади начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко відвідав Окнянський опорний ліцей, поспілкувався зі співробітниками освітнього закладу, перевірив його готовність до нового навчального року.

Сьогодні Михайло Дмитрович разом з директором ліцею та представником ДСНС відкрили новий клас безпеки. В умовах війни реалізація проєктів, спрямованих на привернення уваги дітей до питання дотримання основних правил безпеки та надання їм всебічної допомоги задля підвищення комфорту під час навчання – пріоритетні завдання.

Класи безпеки — це інтерактивні класи, створені з інформаційно-просвітницькою метою, спеціально оснащені для забезпечення освітнього процесу всім необхідним та постійної активної взаємодії всіх його учасників. Це всеукраїнський проєкт, мета якого – вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги.

До відкриття класу безпеки учні підготували коротку презентацію, в ході якої ознайомили присутніх з різними зонами класу та наголосили на важливості отримання знань в сфері безпеки, а також правильного застосування їх на практиці. В умовах війни важко переоцінити значення таких ініціатив, адже наразі ми всі маємо вчити дітей піклуватися про себе та пам’ятати про небезпеку, яка нависає над всіма жителями України.

Також присутнім було продемонстровано оновлені комфортні класи для навчання, спортзал. Наразі в опорному ліцеї створені гарні умови для якісного освітнього процесу, інтелектуального та фізичного розвитку учнів, дозвілля.