Михайло Лазаренко провів апаратну нараду с керівниками структурних підрозділів

11 вересня 2023 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів РВА.

Колектив адміністрації, запрошені, на виконання Указу Президента України № 143 від 16 березня 2022 року, о 09:00 долучилися до проведення загальнонаціональної хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України. Всі присутні заспівали Державний Гімн України.

Розпочав нараду Михайло Дмитрович:

«Війна в Україні, на жаль, не закінчилася. Ми несемо бойові втрати, боремося з ворогом всіма доступними способами, наступаємо, тримаємо удар. І сьогодні я хочу подякувати всім, хто, докладаючи надлюдських зусиль, ризикуючи своїм життям, бореться із загарбником і наближає нашу перемогу: військовим, добровольчим батальйонам, прикордонним військам, співробітникам спецпідрозділів поліції. Всім, хто продовжує працювати на благо держави та виконувати свої службові обов’язки».

Виступив т.в.о. начальника Подільського районного управління поліції ГУНП в Одеській області Олег Жуковський, який подякував всім, хто долучається до допомоги захисникам та вручив Подяку від спецпідрозділу за вагому волонтерську допомогу керівнику ТОВ «АГРО-ПАТ» Олександру Бовбалану за квадракоптер Mavic 3 Enterprise (M3E), який був придбаний та переданий воєнізованому підрозділу поліції нового зразка.

За плідну працю та допомогу воїнам-прикордонникам начальник штаба – перший заступник начальника 2 прикордонного загону ДПСУ Ігор Мельник висловив щиру вдячність та вручив Грамоту Південного регіонального управління державної прикордонної служби України заступнику начальника Подільської РВА Вадиму Мегісу та голові Подільської районної ради Миколі Соколову.

Михайло Лазаренко довів обстановку, яка склалась в Україні, області та районі. Начальники відділів та окремі спеціалісти доповідали про підсумки виконання завдань за минулий тиждень та плани робіт на поточний.

Основну увагу на нараді було приділено таким питанням:

1. Оперативну інформацію про хід бойових дій на території України, втрати окупантів та стан справ в Подільському гарнізоні довів присутнім начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Подільської РВА Євгеній Мартинюк.

2. Про хід виконання доручення начальника Подільської РВА Михайла Лазаренка «Про організацію гарячого харчування у закладах освіти на території Подільського району» доповідала начальник відділу освіти, охорони здоров’я культури та спорту РВА Наталія Добрянська. Вона розповіла про результати моніторингових перевірок освітніх закладів Кодимської громади.

Наталія Валеріївна висвітлила інформацію щодо виявлених в ході моніторингових візитів до харчоблоків шкіл порушення, наголосила на необхідності виправлення недоліків та проведення аналізу помилок, важловісті більш відповідального ставлення керівництва шкіл та громади до організації харчування в освітніх закладах району. Також було надано інформацію щодо особливостей здійснення оплати праці, необхідність покращення взаємодії між працівниками галузі.

Співдоповідала заступник Кодимського міського голови з гуманітарних та соціальних питань Антоніна Москалюк, яка розповіла про організацію харчування, його вартість, участь у програмі «Опорна кухня», окреслила коло наявних проблем. Відзначила, що недоліки є, але ведеться робота щодо їх усунення: проведено обладнання харчоблоків згідно встановлених стандартів, ініційовано перевірки та аналіз помилок, реалізується план заходів для їх виправлення.

Начальник Подільської районної адміністрації Михайло Лазаренко наголосив на важливості організації харчування дітей на найвищому рівні та приділення цьому питанню максимальної уваги керівництва освітніх закладів і громади, а також актуальності налагодження плідної взаємодії між всіма органами влади: «Здоров’я дітей – понад усе. І насамперед захистом їх інтересів повинні керуватися посадові особи та працівники галузі в своїй роботі» – зазначив Михайло Дмитрович.

3. Про хід осінньо-польових робіт в сільськогосподарських підприємствах району та роботу відділу за тиждень поінформувала присутніх начальник відділу агропромислового розвитку РВА Наталія Вдовиченко.

4. Про організацію допомоги у працевлаштуванні внутрішньо-переміщених осіб на території Подільського району розповів начальник відділу економіки РВА Анатолій Станішевський.

5. Начальник служби у справах дітей Ірина Бочарова поінформувала присутніх про виконання розпорядження начальника Подільської РВА «Про проведення в Подільському районі профілактичних заходів «Безпечне літо – 2023», висвітливши інформацію про проведені на території району профілактичні рейди, розважальні та пізнавальні заходи для ознайомлення дітей з правилами безпеки. Також було надано інформацію щодо патрулювання поліцією місць, які можуть бути небезпечними для дітей, особливості взаємодії органів правопорядку з працівниками закладів освіти та відкриті в громадах класи безпеки.

6. Про стан виконавської дисципліни в структурних підрозділах райдержадміністрації доповідала начальник відділу організаційно-контрольної роботи, діловодства та звернення громадян апарату РВА Людмила Болсун.

7. З інформацією про відновлення процедури подання декларацій державними службовцями виступив головний спеціаліст відділу ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації Ігор Закриничний Ігор.

Додаткову інформацію щодо заходів, реалізованих протягом минулого тижня та запланованих на тиждень поточний, надали керівники інших структурних підрозділів, керівник апарату та заступники голови Подільської РДА. За підсумками розгляду питань посадовим особам надано додаткові доручення.