Начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко продовжує контроль за підготовкою органами місцевого самоврядування закладів освіти до нового навчального року

На цей раз в ході робочої поїздки було обстежено заклади освіти на території Подільської громади.

Сьогодні школа перш ніж відкрити свої двері для учнів, крім надання освітніх послуг, має гарантувати їм безпеку на випадок повітряної тривоги, а також якісне харчування.

В ході перевірки виявлено, що навчальні заклади повністю готові до роботи в умовах воєнного стану. Місце розташування захисних споруд позначається за допомогою таблички та покажчиків руху до неї. Укриття забезпечені місцями для сидіння та партами для проведення занять.

У закладі загальної середньої освіти –ліцеї №3 Подільської міської ради педагоги та адміністрація школи працювали над тим, щоб створити комфортні умови для навчання дітей. У приміщеннях проведений косметичний ремонт, в укритті всі роботи теж завершені. Харчування в закладі організовано згідно вимог керівних документів, всі санітарні вимоги враховані та виконуються.

Також очільник району відвідав ЗЗСО I-III ст№7 Подільської міської ради, оцінив підготовку класних кімнат та найпростішого укриття до початку нового 2023 – 2024 навчального року. Класні кімнати гарні, оснащені сучасною оргтехнікою. Обладнання харчоблоку для приготування їжі та зберігання продуктів повністю відповідає затвердженим стандартам.

Михайло Дмитрович надав зауваження та рекомендації щодо організації початку навчального процесу в умовах воєнного стану, та вказав на певні недоліки.