Зустріч Михайла Лазаренка з військовими

12 вересня начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів робочу зустріч із співробітниками військової частини А7051. На зустрічі були присутні представник групи військово-цивільного співробітництва Олександр Товпига та групи організації діяльності добровольчих формувань територіальних громад Сергій Кучеренко.

На робочій нараді присутніми було обговорено перспективи військового-цивільного співробітництва та різні аспекти функціонування ДФТГ на території району.

Добровольче формування територіальної громади – це воєнізований підрозділ, сформований на добровільній основі з громадян України, які проживають у межах території відповідної територіальної громади, який призначений для участі у підготовці та виконанні завдань територіальної оборони.

Члени ДФТГ беруть участь в реалізації заходів, спрямованих на забезпечення охорони правопорядку та збереження спокою мешканців громад Подільщини, захист важливих інфраструктурних об’єктів, виконуючи завдання тероборони під керівництвом ТрО ЗСУ. А тому налагодження ефективного співробітництва між ДФТГ та керівництвом громад, району є надзвичайно важливим питанням в умовах сьогодення.

В ході наради було окреслено основні напрямки взаємодії сторін. Михайло Лазаренко вислухав пропозиції та коментарі, дав відповідні доручення щодо реалізації роботи в межах поставлених завдань.