Візит Михайла Лазаренка до 3 Спеціального центру швидкого реагування ДСНС

15 вересня 2023 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко взяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня рятувальника, що проходили в 3 Спеціальному центрі швидкого реагування ДСНС України.

Робота рятувальників надзвичайно важлива та потребує мужності, хоробрості, витримки, зібраності й готовності в будь-який момент прийти на допомогу кожному, хто опинився у надзвичайній ситуації. Представники цієї професії з честю виконують свої обов’язки, стаючи опорою та підтримкою для громадян держави.

Їхній девіз — «Запобігти. Врятувати. Допомогти». І він як найкраще відображає нелегкі будні рятувальників. Вони попереджають та ліквідують пожежі, аварії та катастрофи, знешкоджують боєприпаси, рятують людей на воді, виносять з вогню, дістають з-під уламків. І це далеко не повний перелік завдань оперативно-рятувальної служби, які щодня виконують співробітники.

Захід було розпочато хвилиною мовчання за загиблими внаслідок російської агресії проти України та виконанням Державного Гімну України.

Далі перед присутніми виступив начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко. Він привітав усіх з професійним святом, побажав щастя, благополуччя, здоров’я, успіхів у виконанні почесної місії та найскорішої перемоги:

«Після початку повномасштабного вторгнення вам, українським рятувальникам, доводиться стикатися з великою кількістю викликів. Ви щодня рятуєте сотні й тисячі життів, допомагаючи жертвам обстрілів врятуватися з-під завалів, ліквідуючи наслідки пожеж, розшукуючи зниклих людей. Ризикуючи власним життям, ви демонструєте неабиякі мужність та витривалість, професіоналізм і силу духу. Щиро дякую вам за врятовані життя і здоров’я людей! Знаю, що продовжите гідно нести службу і сумлінно працювати на благо держави та її громадян. Зі святом!»

До присутніх звернувся командир 3 Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України полковник служби цивільного захисту Олександр Яровий, який привітав співробітників зі святом та побажав їм міцного здоров’я, професійних успіхів, мудрості, витримки і благополуччя.

За самовіддану плідну працю, гідне виконання обов’язку перед державою і суспільством, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у справу цивільного захисту населення та з нагоди професійного свята – Дня рятувальника Почесними грамотами Подільської районної державної адміністрації Одеської області нагороджено співробітників 3 Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України:

  • Водія відділення життєзабезпечення групи забезпечення життєдіяльності частини спеціалізованих рятувальних робіт аварійно-рятувального загону, сержанта служби цивільного захисту Ярослава Гиська.
  • Фахівця відділу матеріально-технічного забезпечення та логістики Анжелу Григоровську.
  • Помічника оперативного чергового відділу оперативних чергових, головного майстра – сержанта служби цивільного захисту Антоніну Коржову.
  • Водія-електрика відділення енергозабезпечення групи ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій аварійно-рятувальної частини з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій аварійно-рятувального загону, сержанта служби цивільного захисту Олега Панасюка.
  • Фахівця відділу планування, контролю та документального забезпечення, сержанта служби цивільного захисту Наталю Панич.

В ході візиту до 3 Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України Михайло Лазаренко ознайомився з матеріально-технічною базою центру, оглянув парк аварійно-рятувальних автомобілів, обговорив з полковником Олександром Яровим питання укомплектованості підрозділів фахівцями та спеціальною технікою. Олександр Володимирович продемонстрував сучасні автомобілі, засоби для транспортування постраждалих під час надзвичайних ситуацій, комплектування медичних сумок засобами порятунку тощо.

Керівництво і співробітники центру постійно працюють над модернізацією і оновленням парку пожежно-рятувальної техніки та устаткування, розуміючи, що спроможність ефективно виконувати завдання та рятувати життя людей безпосередньо пов’язані з рівнем технічного оснащення підрозділів ДСНС.