Начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів робочу зустріч з директором ДП «Балтське лісове господарство» Кравчуком Віталієм Володимировичем.

В ході зустрічі Віталій Кравчук проінформував очільника району про стан справ в лісовому господарстві, та зазначив , що підприємство виконує всі завдання, що покладені на нього в межах своїх повноважень та згідно чинного законодавства.

Керівник району обговорив стан виконання вимог законодавства України щодо збереження лісового фонду Подільщини, його оновлення та охорони.

Також під час зустрічі були обговорені всі нагальні питання щодо запобіганню розповсюдженню сказу на території району, розробки карт мисливських угідь із нанесенням на них єгерських обходів із зазначенням площ, які мають стати подальшою основою для проведення вакцинальної кампанії проти сказу.

Сказ – надзвичайно небезпечне захворювання, яке може вражати як тварин, так і людей. Воно передається через укуси інфікованих тварин або контакт з їхньою слиною. Після появи симптомів захворювання практично завжди закінчується летально.

А тому своєчасна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу має надзвичайно велике значення.

Наразі в Подільському районі вжито всіх необхідних заходів задля протидії розповсюдженню захворювання, кампанія з імунізації іде за планом, здійснюється моніторинг кількості хворих тварин.