Михайло Лазаренко провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів РВА

25 вересня 2023 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів РВА.

Колектив адміністрації, на виконання Указу Президента України № 143 від 16 березня 2022 року, о 09:00 долучився до проведення загальнонаціональної хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України. Всі присутні заспівали Державний Гімн України.

 Участь у нараді взяв голова Подільської районної ради Микола Соколов, який розповів про результати проведення пленарного засідання ХІІІ сесії VІІІ скликання та пріоритетні напрямки роботи райради.

Михайло Лазаренко довів обстановку, яка склалась в Україні, в області та в районі. Начальники відділів та окремі спеціалісти доповіли про підсумки виконання завдань за минулий тиждень та плани робіт на поточний.

Основну увагу на нараді приділили таким питанням:

🔹 Оперативну інформацію про хід бойових дій на території України, втрати окупантів та стан справ в Подільському гарнізоні довів присутнім начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Подільської РВА Євгеній Мартинюк.

🔹 Про проведення комплексу осінньо-польових робіт в сільгосппідприємствах Подільського району Одеської області розповіла начальник відділу агропромислового розвитку районної державної адміністрації Наталія Вдовиченко.

🔹 Про стан виконання розпорядження начальника Подільської районної військової адміністрації Одеської області від 13 вересня 2023 року №153/23 «Про відзначення в Подільському районі у 2023 році Дня усиновлення» доповіла начальник служби у справах дітей РВА Ірина Бочарова. Протягом минулого тижня в громадах району було проведено низку заходів: відвідування сімей усиновлювачів, фотовиставки, акції, зустрічі, вручення подарунків. Організовано відпочинок дитячих будинків сімейного типу в Карпатах та фестиваль, створено відеоролики й інформаційні, соціальні кампанії щодо популяризації сімейних форм виховання.

🔹 З інформацією про стан виконавської дисципліни в структурних підрозділах районної державної адміністрації виступила начальник відділу організаційно-контрольної роботи, діловодства та звернення громадян апарату Людмила Болсун.

🔹 Начальник управління соціального захисту населення Лариса Долга розповіла про виплати і нарахування ВПО, запуск нової єдиної інформаційної системи Міністерства соціальної політики, яка обʼєднує дані багатьох служб для зручності опрацювання звернень громадян.

🔹 Начальник архівного відділу Тетяна Чорна доповіла про отримані співробітниками запити, прийняття справ на зберігання, надання методичної допомоги представникам громад.

🔹 Про режим роботи закладів дошкільної та загальної середньої освіти в районі, стан забезпечення укриттями розповіла начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Подільської РВА Наталія Добрянська.

Додаткову інформацію щодо заходів, реалізованих протягом минулого тижня та запланованих на тиждень поточний, надали керівники інших структурних підрозділів, керівник апарату та заступники голови Подільської РДА. За підсумками розгляду питань посадовим особам надано додаткові доручення.