29 вересня 2023 року Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук провела селекторну нараду з головами районних державних адміністрацій

29 вересня 2023 року Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук провела селекторну нараду з головами районних державних адміністрацій та територіальних громад Одеської області з питань допомоги внутрішньо переміщеним особам.

В нараді взяли участь начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко, його заступник Павло Прачук та начальник управління соціального захисту населення Подільської РВА Лариса Долга.

Нарада пройшла в режимі «діалогу», а не «монологу», як зазначила пані Ірина Верещук. Саме у такому форматі обговорено хід виконання на місцях вимоги постанови КМУ від 1 вересня 2023 №930 «Деякі питання функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб».

🔸 В ході обговорень було наголошено на важливості максимізації зусиль та можливостей органів державної влади і територіальних громад для покращення реагування на потреби, що виникають у зв’язку із збройним нападом у ВПО та інших категорій громадян, постраждалих унаслідок війни в Україні.

🔸 Наразі необхідно провести моніторинг стану, облаштування, кількості мешканців та вільних ліжко-місць у місцях тимчасового проживання для ВПО, зокрема, на предмет відповідності мінімальним вимогам, визначеним Постановою.

🔸 Територіальним громадам доручено створити резерви гуманітарної та грошової допомоги у 2024 році для соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб.

Начальник Подільської РВА Михайло Лазаренко розповів про те, що наразі на території Подільського району проживає 9 207 внутрішньо переміщених осіб, наголосив на готовності надати всебічну допомогу і прихисток постраждалим унаслідок війни людям в Україні у разі такої необхідності.

🔸 З початку війни в Україні і по теперішній час внутрішньо переміщеним особам Подільського району виплачено допомогу на проживання з коштів державного бюджету на суму 163 млн.грн., з початку 2023 року від Координаційного гуманітарного штабу Одеської ОДА отримано та видано внутрішньо переміщеним особам 295 т 117 кг гуманітарної допомоги.