1 жовтня в Україні відзначають День захисників та захисниць!

Свято засноване в 2014 році – до 2023 року його щорічно відзначали 14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці, яка здавна є покровителькою українських воїнів. З 2023 року, одночасно з переходом на новий церковний календар, День захисників і захисниць України відзначається 1 жовтня.

День захисників та захисниць – це ще одна можливість вшанувати мужність та героїзм тих, хто боронить незалежність й територіальну цілісність України, згадати про військові традиції, звитяги Українського народу. В цей день ми ще раз можемо висловити вдячність кожному захисникові й захисниці, до землі їм вклонитися та побажати скорішої перемоги, пообіцявши робити все від нас залежне задля її наближення.

Завжди пам’ятатимемо подвиг тих, кого вже з нами немає. Вони полягли за нашу незалежність і щасливе майбутнє – за те, щоб ми могли жити, працювати, ростити дітей та будувати міцну європейську країну під мирним небом.

У війні сьогодні формується та гартується українська нація – нація сміливих та нескорених. І наші захисники докладають надлюдських зусиль на фронті, захищаючи державу. То ж, бажаємо їм сил, енергії, мужності, витривалості, сміливості, наснаги та перемоги! Ціль у всіх нас одна – ідемо до неї!

Слава Україні! Героям слава!

З повагою – Михайло Лазаренко,

начальник Подільської районної військової адміністрації