Михайло Лазаренко провів розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів РВА

9 жовтня 2023 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів РВА.

Колектив адміністрації, запрошені, на виконання Указу Президента України № 143 від 16 березня 2022 року, о 09:00 долучилися до проведення загальнонаціональної хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України. Всі присутні заспівали Державний Гімн України.

Михайло Лазаренко довів обстановку, яка склалась в Україні, області та районі. Начальники відділів та окремі спеціалісти доповідали про підсумки виконання завдань за минулий тиждень та плани робіт на поточний.

Участь у нараді взяв голова Подільської районної ради Микола Соколов, який довів пріоритетні напрямки роботи райради та розповів про налагодження взаємодії із громадами стосовно своєчасного надання звітів в соціальній сфері, роботу з присяжними, зустріч з представниками тероборони щодо надання їм допомоги та ефективного розподілення наявних ресурсів та ін.

Основну увагу на нараді приділили таким питанням:

Оперативну інформацію про хід бойових дій на території України, втрати окупантів та стан справ у Подільському гарнізоні надала перший заступник начальника Подільської РВА Оксана Лобода.

Начальник відділу агропромислового розвитку районної військової адміністрації Наталія Вдовиченко доповіла про проведення комплексу осінньо-польових робіт у сільгосппідприємствах Подільського району, показники середньої урожайності та висвітлила загальну картину змін синоптичних процесів. За попередніми даними, Подільський район входить в трійку лідерів області за показниками урожайності пізніх сільськогосподарських культур та посіву озимого ріпаку.

З інформацією що організації роботи закладів соціальної сфери Савранської селищної ради Подільського району Одеської області ознайомила присутніх начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної військової адміністрації Наталія Добрянська. Вона розповіла про організацію харчування та довезення дітей до опорних закладів освіти Савранської громади. Висвітлила наявні проблеми та зазначила, що жодних заходів в закладах освіти задля виправлення виявлених недоліків, на жаль, вжито не було, зроблені раніше фахівцями Подільської РВА зауваження були проігноровані.

Інформацію щодо перевірки фізичного захисту об’єктів критичної інфраструктури надала головний спеціаліст сектору містобудування та архітектури Подільської РВА Яна Нігара.

Про підсумки роботи зі зверненнями громадян в Подільській районній державній (військовій) адміністрації Одеської області та органах місцевого самоврядування Подільського району за 9 місяців 2023 року ознайомила начальник відділу організаційно-контрольної роботи, діловодства та звернення громадян Людмила Болсун. Вона надала інформацію щодо кількості, тематики звернень, порівняння показників з аналогічним періодом минулого року.

За підсумками розгляду питань посадовим особам надано додаткові доручення.