Начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів

14.03. 2022 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів РВА. Начальники відділів та окремі спеціалісти доповідали про підсумки виконання завдань за минулий тиждень та плани робіт на поточний.

Про виплату державних соціальних допомог в період воєнного стану доповідала Лариса Долга – начальник управління соціального захисту населення.

Зокрема, вона повідомила, що УСЗН ОТРИМАНО В ПОВНОМУ ОБСЯЗІ ФІНАНСУВАННЯ З ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ ТА ОПЕРАТИВНО, У ШТАТНОМУ РЕЖИМІ, ПРОВЕДЕНО ВИПЛАТИ ЗА ЛЮТИЙ ТА БЕРЕЗЕНЬ 2022 РОКУ за наступними напрямками:

– «ВИПЛАТА УСІХ ВИДІВ ДОПОМОГ, КОМПЕНСАЦІЙ, ГРОШОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТА ОПЛАТА ПОСЛУГ ОКРЕМИМ КАТЕГОРІЯМ НАСЕЛЕННЯ» НА ЗАГАЛЬНУ СУМУ – 33 099 667,64 грн.;

– «ВИПЛАТА ПІЛЬГ І ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ ГРОМАДЯНАМ НА ОПЛАТУ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ, ПРИДБАННЯ ТВЕРДОГО ТА РІДКОГО ПІЧНОГО ПОБУТОВОГО ПАЛИВА І СКРАПЛЕНОГО ГАЗУ У ГРОШОВІЙ ФОРМІ» НА СУМУ – 11 545 946,65грн., у т.ч.:

– ПІЛЬГ НА СУМУ – 3 098 548,72грн.

– СУБСИДІЙ НА СУМУ – 8 447 397,93грн.

Компенсація на харчування особам ЧАЕС на суму119 128,0 грн.

Станом на 08 березня 2022 зроблено заявку на виплату державних допомог за 2-гу половину березня на суму 2 164 323,93грн.

З інформацією про наявність на території Подільського району Одеської області пунктів з гуманітарної допомоги на потреби Територіальної оборони та Збройних Сил України виступила Наталія Вдовиченко  – начальник відділу агропромислового розвитку.

Начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Павло Прачук повідомив, що з сьогоднішнього дня відновлено дистанційне навчання в загальноосвітніх закладах району. На території Подільського району навчалося 23 454 дитини. Зараз 158 учнів  вибуло за межі області,  та 1125 учнів вибуло за межі країни.

Щодо захворюваності населення на COVID-19 – ситуація стабільна, за добу в районі захворіло 22 людини, у Подільській міській лікарні перебуває 2 особи, у протиковідному шпиталі – 5 хворих. Всього за березень шпиталізовано 9 людей, 2 померли.

За підсумками розгляду питань очільником району надано додаткові доручення посадовим особам з питань збору підписів під зверненням про закриття неба над Україною, організації безперебійної роботи управління соціального захисту населення, контролю за дітьми з неблагонадійних сімей, моніторингу цін, забезпеченості магазинів, аптек, АЗС, їх роботою, поповненням банкоматів тощо.