Участь співробітників РВА у відеоселекторній нараді «Основа для планування розвитку лікарень та залучення інвестицій»

За дорученням начальника Подільської районної військової адміністрації Михайла Лазаренка його перший заступник Оксана Лобода та заступник Павло Прачук взяли участь у відеоселекторній нараді Одеської ОВА «Основа для планування розвитку лікарень та залучення інвестицій», присвяченій питанню формування спроможної мережі закладів охорони здоров’я та плану розвитку госпітального округу Одеського регіону.

Відкрив нараду заступник начальника Одеської обласної військової адміністрації Олександр Харлов, окресливши мету та завдання реформи. Він зазначив, що новий підхід передбачає формування в Одеському регіоні спроможної мережі закладів охорони здоров’я для надання медичних послуг мешканцям області.

Головна мета реформи – забезпечення населення якісною, доступною, своєчасною та безоплатною медичною допомогою, а також максимально ефективне використання матеріальних, трудових та ін. ресурсів закладів.

Основні ж завдання, які стоять сьогодні перед органами влади та керівниками медичних закладів – підготувати об’єкти до функціонування в новому форматі, налагодити ефективну співпрацю між всіма сторонами, гарантувати безперебійну роботу всіх сервісів, сформувати стратегію розвитку госпітального сервісу для підвищення рівня надання послуг та поетапно її реалізувати.

Перед присутніми виступив очільник Департаменту охорони здоров’я Одеської ОВА Олександр Курмишов, розповівши про досягнення й плани на шляху до розбудови спроможної мережі медичних закладів Одеського госпітального округу. Наразі вже визначено перелік медичних закладів, які увійдуть до спроможної мережі, враховуючи численні регіональні особливості. Для кожного ГО сформовано трирічний план розвитку спроможної мережі та окремі плани розвитку медичних закладів.

Далі слово взяв незалежний експерт з питань управління госпітальної мережею Володимир Івчук, приділивши увагу розгляду організаційно-функціональної моделі лікарні (основних помилок, які допускають керівники закладів під час реалізації реформи, планової потужності та структури лікарні тощо), параметрів для інвестиційного проєкту. Було представлено індикатори, розрахунки, основні заходи, показники ефективності плану розвитку лікарень на 2023-2024 роки, які мають бути узгодженими з планом розвитку госпітального округу.

В ході проведення заходу було приділено увагу основним аспектам формування спроможної мережі закладів охорони здоров’я та плану розвитку госпітального округу Одеського регіону.

Реалізація цього проєкту дозволить модернізувати та осучаснити лікарні області й, таким чином, забезпечити жителів доступними, якісними та безоплатними медичними послугами.