Відеоселекторна нарада щодо впровадження онлайн-платформи DREAM

19 жовтня 2023 року за дорученням начальника Подільської районної військової адміністрації його заступник Вадим Мегіс взяв участь у відеоселекторній нараді, присвяченій розгляду актуальних питань стосовно впровадження онлайн-платформи DREAM.

На заході також були присутні завідувач сектору цифрового розвитку та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг Подільської РВА Андрій Каташинський і заступник Куяльницького сільського голови з економічних питань Софія Ходюк.

Нараду було проведено в онлайн-режимі під головуванням заступника Міністра розвитку громад, територій тa інфраструктури України Олександри Азархіної.

Під час зустрічі було розглянуто питання забезпечення своєчасного наповнення актуальною інформацією щодо впровадження проєктів, які реалізуються за участі коштів державного бюджету, онлайн-платформи DREAM – основного цифрового інструменту для управління процесами відновлення та моніторингу реалізації державної регіональної політики.

DREAM – це державна електронна екосистема, яка забезпечить єдиний цифровий маршрут для всіх проєктів відбудови. Вона збиратиме всі дані по проєктах в режимі онлайн, відображатиме їх у вигляді зручних таблиць, графіків та діаграм, забезпечить публікацію відкритих даних відповідно до глобального стандарту Open Contracting Data Standard.

«DREAM стане справжнім помічником для органів місцевого самоврядування. За допомогою цифрових інструментів, інструкцій, підказок та шаблонів громади можуть максимально легко і швидко створювати проєкти. А прямий контакт з потенційними донорами допоможе залучити фінансування. Таким чином ми підсилюємо спроможність регіонів, стимулюємо їхній розвиток», — заявила заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Азархіна під час презентації проєкту.

Сьогодні присутнім було представлено досвід чергового етапу впровадження онлайн-платформи DREAM – в результаті проведення бета-тестування оновленого кабінету користувача розробники створили інструкції та рекомендації щодо використання системи, канали комунікації й взаємодії, план проведення презентацій і зустрічей в громадах задля підвищення ефективності функціонування платформи, фокус-групу для відстеження результатів.

Увагу присутніх акцентували на необхідності ретельного вивчення всіх навчальних матеріалів, роз’яснень, нормативної бази та відео/текстових інструкцій задля можливості ефективного запуску онлайн-платформи.