Михайло Лазаренко провів чергову апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів РВА

23 жовтня 2023 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко провів розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів РВА.

Колектив адміністрації, на виконання Указу Президента України № 143 від 16 березня 2022 року, о 9:00 долучився до проведення загальнонаціональної хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України. Всі присутні заспівали Державний Гімн України.

Михайло Лазаренко довів обстановку, яка склалась в Україні, області та районі. Начальники відділів та окремі спеціалісти доповіли про підсумки виконання завдань за минулий тиждень та плани робіт на поточний.

🔹 Участь у нараді взяв голова Подільської районної ради Микола Соколов, який розповів про реалізацію поточних завдань в ході вирішення різних питань організації ефективної роботи ради, взаємодію з громадами та інші важливі аспекти функціонування органу місцевого самоврядування.

Основну увагу на нараді приділили таким питанням:

🔸 Оперативну інформацію про хід бойових дій на території України, втрати окупантів та стан справ у Подільському гарнізоні до присутніх довела перший заступник начальника Подільської РВА Оксана Лобода.

🔸 Про організацію роботи закладів освіти щодо створення належних умов для якісного та безпечного харчування, перевезення учасників навчально-виховного процесу Савранської територіальної громади доповіли начальник відділу освіти, молоді та порту Савранської селищної ради Анна Бондаренко та начальник відділу освіти, охорони здоровʼя, культури та спорту Подільської РВА Наталія Добрянська.

Співдоповідачами виступили в.о. начальника Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби Олександр Река та головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби Сергій Моргач. Було наголошено на основних недоліках, виявлених під час перевірок, та необхідності їх негайного виправлення.

🔸 Про здійснення моніторингу стану економічної діяльності підприємств на території Подільського району в період дії воєнного стану розповів начальник відділу економіки Анатолій Станішевський. Присутні заслухали інформацію щодо підприємств та виробництв, що працюють на території району, напрямків їх діяльності, основних складнощів, з якими стикається бізнес під час повномасштабної війни.

🔸 Інформацію про стан проведення осінньо-польових робіт у Подільському районі надала начальник відділу агропромислового розвитку Подільської районної військової адміністрації Наталія Вдовиченко. Було надано інформацію щодо громад-лідерів за рівнем врожайності, показників врожайності соняшника, сої, кукурудзи та інших культур. Також зазначено, що наразі на Подільщині триває посівна кампанія – вже посіяно значні площі озимих ріпаку, пшениці, ячміню.

🔸 Про здійснення моніторингу за проведенням мирних зборів, мітингів, походів, демонстрацій у районі та за потреби невідкладного інформування Одеської обласної державної (військової) адміністрації доповіла т.в.о. начальника відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Оксана Татаровська.

Додаткову інформацію щодо заходів, реалізованих протягом минулого тижня та запланованих на тиждень поточний, надали керівники інших структурних підрозділів, керівник апарату та заступники голови Подільської РВА. За підсумками розгляду питань посадовим особам надано додаткові доручення.