Сьогодні, 05.12.2023 року, за ініціативи начальника Подільської районної військової адміністрації МИХАЙЛА ЛАЗАРЕНКА відбувся урочистий захід з нагоди Всесвітнього Дня Волонтера

Кожного року, 5 грудня, в усьому світі відзначають Всесвітній день волонтерів. Особливо актуальним це свято є сьогодні, адже на їх плечах лежить неабияка допомога та відповідальність під час війни.

Захід було розпочато хвилиною мовчання за загиблими внаслідок російської агресії проти України та виконанням Державного Гімну України.

Далі перед присутніми виступив начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло ЛАЗАРЕНКО. Він привітав усіх з професійним святом: «Висловлюємо подяку волонтерам від імені кожної людини, якій ви допомогли. Дякуємо за вашу людяність та безкорисливу працю. Завдяки вашому внеску Подільщина допомогла сотням внутрішньо переміщеним особам, військовим, переселенцям та стрімко долає важкі перепони і рухається до перемоги. Дякуємо за вашу працю, витримку, сміливість та небайдужість» – головне зі звернення очільника.

Дійсно, українські волонтери – це головна підтримка для ЗСУ. Волонтери добровольцями йшли на фронт, збирали допомогу, везли на передову все, що могли, починаючи зі шкарпеток і закінчуючи тепловізорами, здавали кров пораненим, знаходили потрібні ліки, плели маскувальні сітки й готували вареники та борщові набори. Волонтери Подільщини сотні разів передавали та відвозили самостійно продукти харчування, одяг та необхідну техніку для наших захисників.

ЛАЗАРЕНКО МИХАЙЛО ДМИТРОВИЧ був нагороджений нагрудним знаком «За сприяння поліції Одещини» начальником Головного управління Національної поліції в Одеській області від полковника поліції ІВАНА ЖУКА.

Також очільник району вручив найактивнішим волонтерам Подільського району український коровай, а саме:

– раднику начальника Подільської районної військової адміністрації, керівнику товариства з додатковою відповідальністю «Агропромисловий комплекс Саврань» – Володимиру Бондарчуку;

– командиру 3 – ого Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України, полковнику служби цивільного захисту – Олександру Яровому.

За вагомий внесок у справу в боротьби за територіальну цілісність України, волонтерську ініціативу, активну громадську діяльність, плідну співпрацю та всебічну підтримку, Подякою та українським короваєм від 79-того прикордонного загону державної прикордонної служби України, нагороджено колектив Подільської районної військової адміністрації.

За вагомий внесок в зміцнення обороноздатності України, та підтримку підрозділів полку, за співпрацю та розуміння, патріотизм та небайдужість в умовах бойових дій з російським загарбником, Подякою нагороджено:

– виконуючого обов’язки голови Подільської міської ради Олега Албанського

– Голову Слобідської селищної ради Віктора Доцуленка;

– Голову Кодимської міської ради Сергія Лупашко;

– Виконуючого обов’язки начальника Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби Олександра Реку;

– Голову Подільської районної ради Миколу Соколова;

– Директора ПСП «Мир» Вадима Васильківського;

– Приватного підприємця – Олену Паламарчук;

– Приватного підприємця – Анастасію Паламарчук;

– Приватного підприємця – Інну Пантілєєву.

За вагомий внесок, та постійну благодійну допомогу Збройним Силам України годинниками, Одеської обласної ради було нагороджено:

– Приватного підприємця міста Подільськ – Станіслава Овсяницького;

– Приватного підприємця міста Кодима – Дмитра Крісанова;

– Керівника товариства з додатковою відповідальністю «Агропромисловий комплекс Саврань» – Володимира Бондарчука;

– Приватне підприємство «Росинка» – Інну Чебан;

– Підприємця міста Подільськ – Ірину Паюк.

За співпрацю та розуміння, патріотизм та небайдужість в умовах бойових дій з російським загарбником почесну грамоту Одеської Обласної Державної адміністрації отримали:

– Приватне підприємство «Росинка» – Інна Чебан.

За ефективну співпрацю з поліцією Одещини, зміцнення ії матеріально-технічної бази та активну громадську позицію під час збройної агресії російської федерації в умовах воєнного стану, подякою, начальника головного управління національної поліції в Одеській області нагородили:

– Голову Окнянської селищної ради – Олега Білоуса.

– Колектив відділу освіти Куяльницької сільської ради Подільського районну в особі начальника – Людмилу Вострікову;

– Колективу Куяльницької сільської ради Подільського районну в особі голови – Сергія Паламарчука.

За сумліну працю, небайдужість, професіоналізм та наполеглевість подякою Подільської районної військової адміністрації нагородили:

– волонтера, Олександра Постіка;

– Голову громадської ради при Подільськькій військовій адміністрації Богдана Мельника.

– Полковника цивільного захисту 4-го пожежно-рятувального загону Юрія Унтілова.

Шановні волонтери, в цей день бажаємо міцного здоров’я, мирного неба, добробуту, витримки та стійкості духу у вашій нелегкій благородній справі!