Сьогодні під керівництвом начальника Подільської районної військової адміністрації Михайла Лазаренка відбулась нарада в селищі Окни

Серед присутніх були: заступник начальника Подільської РВА Вадим Мегіс, начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Подільської РВА Наталія Добрянська, голова Окнянської селищної ради Олег Бєлоус, представники Окнянськоїї селищної ради, начальник ВП Подільського РУП полковник Сергій Чепіль, начальник 5 відділу РТЦК та СП майор В’ячеслав Шевченко, начальник Окнянського підрозділу ДСНС підполковник Володимир Гончарук, прокурор Подільської окружної прокуратури Ігор Барбанягра, в.о. начальника Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби Олександр Река, начальник відділення Військової служби правопорядку м. Подільськ Південного територіального управління Військової служби правопорядку, майор – Павло Хоменко та інші керівники силових структур і військових формувань.

На нараді було обговорено:

– «Прозорість та підзвітність» в Подільському районі (зокрема проведення публічних закупівель Окнянською територіальною громадою)

– Робота закладів освіти Окнянської територіальної громади станом на січень-лютий 2024 року

– Проблемні питання щодо організації якісного та безпечного харчування дітей у закладах освіти Окнянської територіальної громади

Михайло Дмитрович рекомендував оптимізувати бюджетні видатки та скасувати тендерні закупівлі, які наразі недоцільні, щоб сповна забезпечити потреби військових. Це зона відповідальності кожного керівника, тому всі закупівлі мають бути прозорими і публічними. Всі витрати мають бути обґрунтованими. Також він наголосив на необхідності співпраці всіх громад з правоохоронними органами. Всі документи та інформація на їх вимогу мають бути надані в повному обсязі та оперативно.

Заступник голови Подільської РВА Вадим Мегіс подякував Окнянській громаді за активну участь у допомозі нашим захисникам, ми віримо, що разом можемо зробити реальну різницю в житті наших військових та показати їм, що ми стоїмо пліч-о-пліч з ними у боротьбі за мир та свободу. Будь-яка ваша пожертва, будь то велика або маленька, матиме надзвичайну цінність та буде використана з максимальною ефективністю.

Начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Подільської РВА Наталія Добрянська першочергово наголосила на щепленні дітей, які відвідують освітні заклади. Наразі це особливо важливо, батькам варто перевірити вакцинальний статус дітей та надолужити усі пропущені обовʼязкові щеплення, щоб уникнути інфекційних хвороб та можливих ускладнень. Також було детально обговорено про стан укриттів, організації гарячого харчування, фізичний та культурний розвиток дітей в закладах Окнянської селищної ради.

В.о. начальника Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби Олександр Река доповів про виконання профілактичних щеплень. Він наголосив, що основним фактором розповсюдження захворюваності на кір є низький рівень вакцинації. Епідемічний процес із кору в умовах підвищеної захворюваності супроводжують спалахи в дитячих організованих колективах, закладах освіти, охорони здоров’я, оздоровчих установах та у побуті.

Про ситуацію в Окнянській селищній раді проінформували керівники силових структур і військових формувань.