Виготовлення номерних знаків суб’єктами господарювання різних форм власності

#BogdanDrapiatyi: ще одна важлива зміна спрямована на покращення роботи #СервісніЦентриМВС. На нормативному та технічному рівнях врегульовано можливість виготовлення номерних знаків суб’єктами господарювання різних форм власності.

📑Завдяки чітким нормативним вимогам до виготовлення та обліку номерних знаків для транспортних засобів суб’єкти господарювання, які мають намір провадити діяльність з виготовлення номерних знаків, зможуть подати до Головний сервісний центр МВС вичерпний перелік документів визначених у Порядку, затвердженому постановою Кабінет Міністрів України від 25 липня 2023 р. № 774 ➡️https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/774-2023-п#Text

📲Якщо всі документи відповідатимуть вимогам, Головний сервісний центр МВС впродовж 5 днів після надходження документів повідомляють суб’єкта господарювання про приєднання до Реєстру субʼєктів господарювання.

🏬Після приєднання до Реєстру суб’єкта господарювання вони зможуть виготовляти номерні знаки на вибір особи з окремими буквено-цифровими комбінаціями із серіями ОА, ОВ, ОС, ОЕ, ОН, ОІ, ОК, ОМ, UB, UC, AG, AJ, DB, NA, що врегульовано наказом МВС України від 30 січня 2024 року № 53 https://ips.ligazakon.net/document/re41551?an=68 Тобто процес присвоєння буквено-цифрової комбінації, виготовлення й видачі номерних знаків буде ще більш прозорим і позбавленим втручання посадових осіб.

⚠️На сьогодні жоден суб’єкт господарювання не включений до Єдиного реєстру транспортних засобів, адже нормативні зміни було прийнято відносно нещодавно.

✅Демонополізація та унормування ринку виготовлення номерних знаків сприятиме розвитку справедливої ринкової конкуренції, підвищенню зручності отримання адміністративних послуг.