Михайло Лазаренко взяв участь у Конгресі слухання проєкту Національного плану з енергетики та клімату

14 березня 2024 року начальник Подільської РВА Михайло Лазаренко взяв участь у Конгресі слухання проєкту Національного плану з енергетики та клімату, спікерами якого були – офіс Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України та Міністерство економіки України.

Під час Конгресу були розглянуті важливі для розвитку держави питання, Україна, як учасник Енергетичного Співтовариства та країна-кандидат на вступ до ЄС, зобов’язалася розробити цей План згідно з вимогами європейського законодавства та стратегію національного плану з енергетики та клімату (НПЕК).

Процес розробки НПЕКу передбачає консультації з районними та місцевими органами влади.

НПЕК – це стратегічний документ, спрямований на узгодження енергетичної та кліматичної політики для забезпечення сталого розвитку та відновлення економіки України.

Міністерство економіки України координує розробку НПЕК, до якої долучені всі ключові міністерства і відомства, спільно з незалежними експертами під егідою аналітичного центру DiXi Group та ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України».

Інформація про проект НПЕК сприяє обміну думками та реалізації енергоефективних заходів і зменшенню викидів парникових газів. Такий підхід підсилює важливість участі міст та громад у впровадженні конкретних енергетичних ініціатив.