Під головуванням начальника Подільської районної військової адміністрації Михайла Лазаренка відбулась робоча нарада з головами територіальних громад Подільського район

Сьогодні, 26 березня 2024 року під головуванням начальника Подільської районної військової адміністрації Михайла Лазаренка спільно з т.в.о. начальника РТЦК та СП майором В’ячеславом Шевченко, начальником Подільського РУП полковником Олегом Жуковським, відбулась робоча нарада з головами територіальних громад Подільського району.

Основні питання на яких зауважував очільник району, стосувались безпосередньо допомоги Збройним Силам України. Наразі це першочергова задача, кожен допомагає на своєму фронті. Підтримка бойового духу наших воїнів, залежить тільки від нас самих. Ми маємо стати єдиним фронтом, об’єднавши свої сили, згуртовано.

В ході наради обговорили спільний алгоритм дій щодо виконання визначених завдань із призову мобілізаційних ресурсів. Очільник району наголосив усім присутнім на чіткій взаємодії органів місцевого самоврядування з представниками ТЦК у рамках виконання мобілізаційних заходів, про необхідність всебічної підтримки роботи Подільського РТЦК та СП щодо оповіщення і своєчасного прибуття військовозобов’язаних та безумовному виконанні територіальними громадами законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Також піднімались питання:

– щодо виконання розпоряджень наказів, доручень обласного та районного керівництва;

– утримання та поновлення державної символіки в громадах;

– співфінансування ремонту місцевих автомобільних доріг.

Разом з тим, Михайло Дмитрович наголосив на загальнонаціональному проєкті “Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч” ініційований президентом України. Це змагання серед учнів України під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО», що наразі є дуже актуальною тему, саме в період військогово стану. Наша мета – збільшити кількість школярів, які займаються спортом на постійній основі і ведуть здоровий спосіб життя.

Під час наради також обговорили питання щодо оцінки прозорості місцевого бюджету, на доцільності закупівель, від яких наразі краще утриматись, за можливості відмінити тендерні процедури. Органи місцевого самоврядування повинні бути зацікавлені у необхідності запобігання протидії корупції та дезінформації під час проведення закупівель товарів, робіт і послуг, які на воєнний час можуть бути недоречними.

Також очільник району зауважив щодо стану роботи Пунктів Незламності, захисних споруд та систем оповіщення в Подільському районі.

Підбиваючи підсумки наради, начальник РВА Михайло Лазаренко зазначив, що сьогодні наша країна знаходиться на стадії реформування в різних галузях. Ми повинні відповідально ставитися на місцях до цих важливих процесів, які диктує час., і зробити все можливе, аби працювати на благо людей.