26 квітня 2024 року, начальник Подільської РВА Михайло Лазаренко взяв участь в виїзному засіданні в Окнянській громаді, організаторами якого стали Одеське регіональне відділення Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад»

ℹ️Основною метою засідання було обговорення реформи системи освіти в Україні (нормативно-правове забезпечення, обмін кращими практиками), яке відбулось на базі Ставрівського ліцею.

✔️Серед поважних гостей присутніми були:

Олег Кіпер – начальник Одеської обласної військової адміністрації;

Марина Архірій – голова Одеського РВ ВАОТГ, Красносільський сільський голова;

Олег Фасоля – кандидат педагогічних наук, експерт Шведсько-українського проєкту «Підтримка децентралізації в Україні»;

Валентин Рибак – координатор Одеського РВ ВАОТГ.

ℹ️Всеукраїнська Асоціація ОТГ як загальноукраїнське об’єднання місцевого самоврядування є недержавною, неполітичною та некомерційною організацією. Свою діяльність вона засновує на визнаних у Європі підходах.

ℹ️Організація створена для поширення найкращих практик сучасного та інноваційного управління громадами, а також захисту їх законних прав та інтересів. Окрім того, вона покликана забезпечити практичне впровадження реформ та позитивних змін в кожній громаді. З моменту створення Асоціація вже об’єднала понад 800 громад з усіх регіонів України.

🔸В ході робочого засідання учасниками було заслухано та обговорено питання щодо реформи старшої школи та формування мережі академічних ліцеїв; реалізація Стратегії реформування системи шкільного харчування на прикладі моделі роботи опорної кухні у закладах освіти Окнянської громади.

🍽️Опорна кухня функціонує всередині ліцею, можна готувати страви і для навколишніх освітніх закладів, де неможливо організувати кухню або ж це економічно не вигідно. Логістика налагоджена, до інших навчальних закладів їжа доставляється теплою.

«Це клопітлива та важлива робота. Я вдячний організаторам, отримана інформація та новітні практики будуть важливі нашим працівникам освіти та головам громад. Наші діти заслуговують на якісну освіту і харчування та наша задача – забезпечити їх цим на всі сто відсотків!» – зауважив начальник Подільської РВА Михайло Лазаренко.