Персонал Подільської РВА взяв участь у відеоселекторній нараді Одеської обласної військової адміністрації під головуванням Максима Марченка

11.04.2022 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко спільно з керівниками територіальних громад, підрозділів поліції, військової комендатури взяв участь у відеоселекторній нараді Одеської обласної військової адміністрації під головуванням Максима Марченка.

З доповіддю про організацію взаємодії органів державної влади та місцевого самоврядування с військовим командуванням. виступив Сергій Готко – директор Департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами. Під час розгляду даного питання Максим Марченко підкреслив, що формування добровольчих формувань у районах справа дуже відповідальна, необхідно ретельно продумати всі заходи – з обладнання місць розташування до харчування, а вже після цього приймати рішення по особовому складу.

Директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування Дмитро Радулов розповів про заходи щодо активізації економічної діяльності в регіоні в умовах воєнного стану.

Керівником області було визначено додаткові завдання начальникам райвійськадміністрацій щодо систематичного моніторингу цін на продукти та товари першої необхідності, недопущення завишення цін та проведення повторних перевірок торгових закладів. Також, обговорено шляхи подальшого запуску роботи підприємств, підняття економіки області та районів.

З інформацією про стан соціального захисту внутрішньо переміщених осіб виступила Тетяна Дементьєва – директор Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської ОВА.

Головними завданнями посадовців окреслено – розміщення внутрішньо переміщених осіб, організація роботи гуманітарних штабів, активізація інформаційно-роз’яснювальної роботи по державній програмі «Прихисток».

Крім того, керівником обласної військової адміністрації було заслухано інформацію начальників районних військових адміністрацій про обстановку на підпорядкованих територіях, поставлено додаткові завдання щодо проведення весняно-польових робіт, укомплектування бригади територіальної оборони, функціонування блокпостів, наповнення логістичних центрів у районах продуктами тривалого зберігання, створення запасів НЗ на наявну кількість жителів, забезпечення закладів охорони здоров’я ліками та безперебійним електроживленням тощо.