4 червня 2024 року начальник Подільської районної військової адміністрації Михайло Лазаренко взяв участь у проведенні Всеукраїнського Дня поля у ДП «Дослідне господарство «Покровське» Селекційно – генетичного інституту – Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення” на тему «Стійкі до посухи інноваційні сорти озимої пшениці та ячменю Селекційно – генетичного інституту – НЦНС», яке проходило в с. Маринівка, Одеського району

Проводив важливий захід директор інституту – Соколов Вʼячеслав Михайлович.

Захід проводився на території державного підприємства «Дослідне господарство «Покровське», яке створено ще у 1995 році. Розташоване між Куяльницьким та Хаджибейським лиманами, в зоні, яка вважається ризикованою для сільськогосподарського виробництва. Його керівник Барановський Олександр.

Господарство безпосередньо підпорядковане Селекційно-генетичному інституту.

🔹На зустрічі були присутні голови громад, начальник відділу агропромислового розвитку Подільської РВА Наталія Вдовиченко, керівники і спеціалісти сільгосппідприємств, фермери, представники науки, ЗМІ.

«Незважаючи на війну, аграрний сектор України повинен продовжувати працювати та розвиватися. Проведення Дня поля в таких умовах набуває особливого стратегічного значення”, — зазначав начальник Подільської РВА Михайло Лазаренко.

Програма заходу видалась дуже насиченою, включала в себе пленарну частину і практичну, під час якої учасники заходу мали чудову нагоду ознайомитись з новітніми сортами рослин та сучасними технологіями в рослинництві.

Разом з тим, аграрії з Подільського району мали змогу виграти сертифікати на елітне зерно.

Завдяки відмінній організації, учасники обговорили дуже важливі питання підтримання та розвитку аграрної галузі України в умовах воєнного стану, визначились із подальшими кроками стосовно допомоги Збройним Силам України, що звільняють Батьківшину від ворога-загарбника.

Мали місце відкриті та жваві дискусії, обмін передовим досвідом сільгосптоваровиробників й науковців, плідні практичні демонстрації інформаційних матеріалів.

Зараз, як ніколи, нам всім важливо об’єднатися заради спільної мети – здобуття перемоги, яка стане першим кроком на шляху розвитку та становлення вільної, процвітаючої України.