12 червня ГС «ВГО Національна асамблея людей з інвалідністю України (НАІУ), з метою реалізації проєкту «Інклюзивні реабілітаційні послуги», який буде розгортатися і поглиблюватися на територіях нашого району, за фінансової підтримки Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування («ГОВЕРЛА») здійснили ознайомчий візит до Кодимської ТГ

Передували зустрічі дослідження і скринінг нашої громади, анкетування та заочне ознайомлення із сферою, яка опікується проблемами людей з інвалідністю, а також ступінь залучення громадськості до прийняття рішень.

Познайомитися із командою Національної асамблеї людей з інвалідністю України завітав міський голова Сергій Лупашко. Посадовець, зокрема, наголосив, що у сферах, які опікуються проблемами людей з обмеженими фізичними можливостями працюють справжні професіонали. У своїй роботі вони використовують власний та передовий досвід інших громад і країн; віднаходять шляхи вирішення проблем; вирішують питання зайнятості; створюють майданчики для навчання та спілкування тощо. Загалом, влада і громада налаштовані на повну інтеграцію осіб з інвалідністю у суспільство, формування безбар’єрного середовища для їх повноцінного, наповненого, комфортного життя у соціумі. Звісно, ще є невирішені питання. І в цьому ми розраховуємо на допомогу громадськості, державних і міжнародних донорів, партнерів і об’єднань. Чути один одного – запорука успішності будь-якої справи.

У приміщенні СОУП члени громадської спілки – С. Петруша, О. Полякова, О. Бурова, В. Рева, зустрілися з посадовцями міської ради, представниками закладів охорони здоров’я, Громадських організацій та обговорили загальні аспекти надання реабілітаційних послуг, доступності послуг соціальної сфери для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Представники НАІУ також інформували про допомогу, яку може отримати наша територіальна громада у рамках співпраці та реалізації проекту, зокрема – отримання міні-грантів, реабілітаційного обладнання, офісного обладнання, створення робочого місця тощо.

У ході роботи представники Всеукраїнського громадського об’єднання відвідали КНП «Кодимська лікарня» та Центр первинної медико-санітарної допомоги та обговорили питання доступності реабілітаційних послуг для людей з інвалідністю у закладах охорони здоров’я.