Ти як: чому не варто соромитися психологічної допомоги, яка веде до покращення якості життя



За оцінками експертів, з початку повномасштабного вторгнення 40-50 % населення України потребує психологічної підтримки різного ступеня інтенсивності. Ми переживаємо травматичний досвід, який може лишити по собі слід та вплинути на якість життя.

Попри це, чимало людей вважають звернення за психологічною допомогою проявом слабкості та нездатності впоратися зі своїми проблемами. Але це не так: кожна людина в будь-який момент життя може потребувати підтримки свого ментального здоров’я. А переконання, що ваші емоції або почуття не варті уваги, потрібно відкинути, адже це є проявом самостигматизації.

До того ж таку підтримку не варто асоціювати лише з лікуванням чи важкими розладами. Наприклад, психотерапію можна також розцінювати як інструмент для розвитку. Нам властиво прагнути зрозуміти власне життя та свою роль у світі. У всіх цих випадках важливо мати підтримку кваліфікованого спеціаліста, а не лише родини чи друзів, оскільки їхня думка буде суб’єктивною. Ба більше, у деяких випадках допомога фахівця вкрай необхідна.