28 червня на центральній площі міста Подільськ було проведено урочисті заходи з нагоди Дня Конституції України

В заходах взяли участь начальник Подільської військової адміністрації Михайло ЛАЗАРЕНКО, фахівці РВА, Подільської міської ради, представники районного управління поліції, ДСНС, військових підрозділів, а також різних організацій, підприємств та установ.

Цей день є особливим для всієї української нації, адже саме Конституція визначає Україну як суверенну, демократичну, правову державу. В основному законі закріплені принципи, засади існування та розвитку країни, суспільства, де найвищою цінністю є людина, її здоров’я та життя, честь і гідність, безпека та недоторканність.

Урочисту частину розпочали з хвилини мовчання за загиблими та з гордого виконання гімну України.

Всіх присутніх привітав начальник Подільської військової адміністрації Михайло ЛАЗАРЕНКО, підкресливши важливість цього свята у воєнний час та подякувавши всім, хто докладає максимум зусиль, працюючи на благо України та наближаючи нашу перемогу.

«На жаль, сьогодні маємо не лише шанувати, але і захищати своє право жити вільно, гідно, щасливо, толеруючи європейські цінності та будуючи державу на загальнолюдських засадах. Але віримо, що зусилля не будуть даремними та перемога над ворогом вже близько! Щодня кожен із нас боронить Україну на своєму фронті, дякую всім та зі святом!» – зауважив очільник району.

Згідно розпорядження голови Одеської обласної військової адміністрації про нагородження Почесною грамотою з нагоди Дня Конституції України, за сумлінне виконання професійних обовʼязків в умовах воєнного стану, значний особистий внесок у забезпечення соціально-економічного та культурно-освітнього розвитку Почесною Грамотою Одеської обласної державної адміністрації було нагороджено:

ЛОБОДУ Оксану Олександрівну – першого заступника голови Подільської районної державної адміністрації;

ЦЕХОВСЬКОГО Олега Сергійовича – вчителя фізичної культури Новосамарського опорного ліцею з дошкільним відділенням, початковою школою та гімназією Окнянської селищної ради Подільського району.

Згідно розпорядження голови Одеської обласної ради про нагородження з нагоди Дня Конституції України за сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток регіону, зміцнення державності, вагомі досягнення у професійній діяльності, активну громадянську позицію Подяку було оголошено:

МЕГІСУ Вадиму Сергійовичу – заступнику голови Подільської районної державної адміністрації.

За вагомий особистий внесок у розбудову місцевого самоврядування, забезпечення соціально-економічного розвитку регіону, високий професіоналізм, активну громадянську позицію Подяку було оголошено:

ГЕРБЕНСЬКОМУ Володимиру Дмитровичу – заступнику Піщанського сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Піщанської сільської ради Подільського району.

За самовіддану плідну працю, мужність та професіоналізм, почуття безмежної відповідальності перед державою і суспільством годинником Подільської районної державної адміністрації було нагороджено:

СТАХОВА Олександра Анатолійовича – начальника Подільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеської області, майора.

🔸Разом з тим, за самовіддану плідну працю, мужність та професіоналізм, почуття безмежної відповідальності перед державою і суспільством, активну життєву позицію та з нагоди свята – Дня Конституції України Почесною грамотою Подільської районної державної адміністрації було нагороджено:

КЛЮЧЕНКА Михайла Михайловича – начальника адміністративного відділення Подільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковника;

ХОМЕНКА Павла Олександровича – начальника відділення Військової служби правопорядку м.Подільськ Південного територіального управління Військової служби правопорядку, майора;

СТОЛОВИЦЬКОГО Андрія Петровича – військового коменданта комендатури військових сполучень залізничної станції Подільськ, підполковника;

УНТІЛОВА Юрія Валерійовича – начальника 4 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України в Одеській області, полковника служби цивільного захисту;

ДОБРЯНСЬКОГО Сергія Федоровича – начальника Подільського районного управління Головного управління ДСНС України в Одеській області, полковника служби цивільного захисту;

САЮТІНА Олександра Миколайовича – командира військової частини А0173, майора;

МИГРІНА Володимира Сергійовича – заступника начальника Подільського прикордонного загону військової частини 2196, полковника.

За високий професіоналізм, відповідальність, почуття обов’язку, самовіддане служіння обраній справі, активну життєву позицію та з нагоди свята – Дня Конституції України Подяку Подільської районної державної адміністрації оголосили:

КОРПАН Оксані Аркадіївні – головному спеціалісту відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Подільської районної державної адміністрації.

В кінці заходу до погруддя Тараса Шевченка було покладено квіти.

Даючи відсіч агресору, ми продовжуємо рішуче відстоювати наші цінності, наше право на життя і свободу, усі ті фундаментальні принципи, які закріплює Конституція і на яких будується сучасна правова держава!

Разом до Перемоги!

Слава Україні! Героям Слава!