29 серпня 2024 року за дорученням начальника Подільської РВА Михайла Лазаренка начальник юридичного управління Подільської райдержадміністрації Сергій Курганський взяв участь в стартовій прес-конференції, що проходила в Куяльницькій громаді

Куяльницька сільська рада Подільського району анонсувала початок реалізації проєкту «Co-Resilence: Кооперація з метою нарощування потенціалу громади для стійкості до лісових пожеж та їх раннього попередження в басейні Чорного моря», в рамках Програми «Interreg NEXT Басейн Чорного моря».

Також на заході були присутні: керівництво Куяльницької сільської громади, начальник Подільського РУ ГУ ДСНС в Одеській області полковник цивільного захисту Сергій Добрянський, голова Подільської районної ради Микола Соколов.

Перед присутніми виступив Сергій Григорович: «За дорученням начальника Подільської районної військової адміністрації, я Вас всіх вітаю на Подільській землі. Сьогодні дуже актуальною є тема пожеж в екосистемах. Тому сьогодні наша зустріч є важливою, а даний проєкт є ефективним рішенням даної проблеми. Від імені очільника району висловлюю вдячність за підтримку, надану нашими партнерами стосовно цього проєкту!» – сказав він.

Інформаційна довідка: Даний проєкт реалізується у партнерстві з Головним управлінням лісового господарства Республіки Туреччина (Головний партнер), Регіональним управлінням пожежної безпеки та цивільного захисту – Бургас (Болгарія), Головною інспекцією з питань надзвичайних ситуацій Міністерства Внутрішніх Справ республіки Молдова та Муніципалітетом Камено (Болгарія); і має на меті посилення транскордонної координації організацій у басейні Чорного моря, які відповідають за цивільний захист, боротьбу з пожежами та стійкість громади з метою зменшення лісових пожеж, сприяння адаптації до зміни клімату та забезпечення запобігання та готовності до катастроф.

Підтримуємо ініціативи задля розвитку нашого району та таких, що покращать життя Подільчан!