Сьогодні, 5 вересня 2024 року, начальник Подільської РВА Михайло ЛАЗАРЕНКО провів робочу зустріч з головним державним інспектором відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного міжрегіонального управління Держпраці Добровольською Людмилою

Увагу було приділено питанню щодо оформлення трудових відносин з працівниками, залученими до виконання суспільно корисних робіт. Також головним інспектором поінформовано про вимоги трудового законодавства щодо недопущення дискримінації та мобінгу, впровадження програм психосоціальної підтримки працівників на робочому місці.

Також, було обговорено план зниження рівня незадекларованої праці згідно кампанії “Виходь на світло!”, обговорили ризики і наслідки незадекларованої праці, пані Людмила надала роз’яснення щодо переваг офіційного працевлаштування, увагу акцентувала на тому, що неоформленого працівника роботодавець позбавляє права на основну та додаткову відпустки, оплату лікарняного, допомоги по безробіттю та інше.

Працюємо над тим, щоб підвищити обізнаність Подільчан про важливість легальної праці та посилити контроль за дотриманням трудового законодавства!