12.09.2024 року відбувся робочий візит заступника начальника Одеської обласної військової адміністрації Антона ШАЛИГАЙЛА, директора Департаменту освіти і науки Олександра ЛОНЧАКА та т.в.о директора Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності – Володимира КАРПИЧА до Подільського району

За дорученням начальника Подільської РВА Михайла ЛАЗАРЕНКА участь в проведенні заходів взяли: його заступник Вадим Мегіс та начальник відділу освіти, охорони здоровʼя, культури та спорту – Наталія Добрянська.

В ході робочої поїздки делегацією було проведено заходи з перевірки закладів освіти та об’єктів критичної інфраструктури.

Антон Ігорович перевірив критичні об’єкти громади щодо підготовки останніх до осінньо-зимового періоду, оскільки опалювальний сезон в умовах воєнного стану буде складним.

Також звернув увагу на забезпеченні генераторами на випадок відключення електроенергії. Дякуючи закордонним партнерам та підтримці Одеської ОВА для об’єктів критичної інфраструктури нещодавно було видано генератори.

Йшлося і про початок нового навчального року, безпеку дітей та педагогічного складу закладів освіти, завершення обладнання укриттів. Олександр Лончак звернув увагу на використання коштів субвенції на укриття та інших субвенцій.

Разом з тим, увагу приділили забезпеченню санітарних норм, пожежної безпеки та готовності педагогічного колективу до роботи в умовах можливих викликів.

За результатом обстеження були надані відповідні рекомендації щодо усунення виявлених недоліків під час перевірки, які будуть виправлені найближчим часом.